Senioren in de wacht voor vaccinatie op weg naar beweegmomentjes en sociaal contact

Buurtsportcoaches doen er alles aan om senioren die momenten juist nu al te bieden. We zijn al dik een jaar verder sinds de eerste corona lockdown. Premier Rutte belooft elke persconferentie weer: ‘We zijn er bijna, houd vol!’. Iedereen wil weer naar buiten en zijn of haar (sociale) leven weer oppakken. En onze senioren willen niets liever dan weer samen in beweging. De buurtsportcoaches in Drenthe zijn bijzonder creatief en proberen ook nu met de senioren te kijken wat kan er wél!

Beweegkwartier en balkonbewegen

Zo zijn de buurtsportcoaches in Tynaarlo weer begonnen met het beweegkwartier. In Zuidlaren en Eelde gaan ze wekelijks weer aan de slag met de conditie, kracht en coördinatie bij serviceflats. De deelnemers staan op hun balkon of op de stoep een kwartier lang mee te bewegen. Alles natuurlijk coronaproof. De senioren geven aan het erg te waarderen dat de buurtsportcoaches er weer zijn, want ze zijn lichamelijk veel achteruit gegaan. Ze vinden het ook erg gezellig om iedereen weer fanatiek mee te zien bewegen en doorbreekt hun dag. De ongenode gast van ‘DeKrant Tynaarlo’ kwam 25 maart even langs, lees het artikel hier.

In Meppel organiseert Meppel Actief samen met Ankie, Fytac Meppel en OBS Sprinkels op 22 april een balkonbeweegdag bij Noorderboog. In het kader van naderende Koningsdag vragen ze alle deelnemers zich in feestelijk oranje te kleden.

Fithockey in aangepaste vorm

Peter van Schaik, combicoach in Hoogeveen, is weer begonnen met fithockey. “Ik kreeg een dusdanig dringende oproep van de groep of er niet alsjeblieft iets mogelijk was. Die kon ik niet negeren. Dus heb ik binnen het spanningsveld van de geldende regels allerlei aangepaste oefen- en spelvormen in tweetallen en viertallen bedacht. Helaas geen koffie en ook geen partijtje spelen, maar het loopt erg goed. Leuke is dat er elke week weer nieuwe creatieve oefenvormen bijkomen. M’n groep is in elk geval heel blij dat ze weer (lekker buiten) volop in beweging kunnen zijn.”

Wandelen en puzzelen tegelijk

In Borger-Odoorn heeft Petra van den Bosch, combicoach senioren, twee mooie wandelpuzzeltochten uitgezet. Eentje in en om Odoorn van 4,2 km en eentje van 6,2 km in de omgeving van Odoorn en Valthe. Men kan zich aanmelden bij Petra via de mail of de website actiefborgerodoorn.nl. Er wordt dan contact met je opgenomen om de puzzeltocht te ontvangen. Zo kun je lekker genieten van een wandeling en onderweg vragen beantwoorden, want wandelen met zijn vieren mag gewoon. “Het is een groot succes, daarom ben ik nu bezig met een route vanuit Exloo.” Deze komt binnenkort op de site, dus houdt het in de gaten. Bekijk het bericht op Facebook van een deelnemer

‘Alle ouderen naar buiten’

Alle dagopvang locaties voor ouderen in Westerveld kregen van de beweegcoaches het boek ‘alle ouderen naar buiten’. Het boek van IVN Natuureducatie maakt verbinding tussen mens en natuur. Stagiaires Majorie en Jeanne ontwikkelden een ‘voelbox | Blote handenpad’ waarbij ouderen hun zintuigen op verschillende manieren kunnen prikkelen ter ondersteuning van het boek.

Zo zie je maar er is heel veel mogelijk! Wilt u graag weer in beweging, maar weet u niet zo goed hoe dat nu binnen de geldende regels op een veilige manier zou kunnen? Of wil jij graag jouw activiteit of beweeggroep weer opstarten, maar heb je daar hulp bij nodig? Neem contact met ons op en dan maken we samen een plan voor wat wél kan. Mail met Esther of Eefke.

 

 

 

Nieuwsbrief

Schrijf je direct in