Met wielerexperience voor ISK Dr. Nassau komt een einde aan project ‘Op Fietse naar School’

Op Fietse naar School, het fietsstimuleringsproject van de Provincie Drenthe, kende in 2019 zijn laatste editie. Na vier jaar vele scholen met creatieve projecten voorbij hebben zien komen, werd ISK Dr. Nassau uit Assen tot laatste winnaar verkozen. Op 14 juni jl. kregen zij eindelijk hun prijs, een wielerexperience op het Wielercentrum in Assen!

Tijdens een feestelijk fietsfestijn op de Col du Vam, Iedereen Op Fietse naar Grote Hoogte, werd op 3 juli 2019 de winnaar bekend gemaakt. Door de covid-19 pandemie was het echter niet mogelijk om de gewonnen prijs, de wielerexperience, eerder te kunnen laten plaatsvinden. Maar 14 juni was het eindelijk zover. Een bus vol enthousiaste leerlingen van het ISK Dr. Nassau deed mee aan baanwielrenclinics, bmx-clinics en mountainbike clinics op het Regionaal Wielercentrum Noord in Assen. De baanclinics vonden plaats op de enige open houten kombaan in Nederland, de bmx-clinics vonden plaats op een echte bmx-baan en de mtb-clinics stonden in het teken van spel- en fietsvaardigheid.

Wat het bijzonder maakt, is dat de ISK een school is voor nieuwkomers in Nederland. Niet alle leerlingen konden fietsen voordat ze in Nederland kwamen, of komen juist uit een land waar de fiets het enige vervoermiddel was wat ze hadden. Achter deze groep leerlingen gaan veel bijzondere verhalen schuil, en dat maakt hen tot een hechte groep die heel veel plezier beleefde aan het evenement; op verschillende fietsen leren fietsen.

Daarmee is het project Op Fietse naar School afgerond.

Het overzicht van de winnaars van de scholencompetitie Op Fietse naar School:
2018-2019 ISK Dr. Nassau uit Assen
2017-2018 CS Vincent van Gogh uit Beilen
2016-2017 OBS De Eenspan uit Emmen
2015-2016 OBS De Lindelaar uit Westerbork

Nieuwsbrief

Schrijf je direct in