Online sessie Kenniscentrum Events: update evenementen en corona

Het jaar 2020 gaat de geschiedenisboeken in als het jaar waarin corona het dagelijks leven overhoop gooide. Maatregelen, sluitingen en lockdowns vragen van iedereen het uiterste. Hoewel er ook veel begrip is, is het ook voor de evenementensector een stil jaar met een te lege agenda.

Slechts enkele evenementen konden doorgaan met de nodige maatregelen. In 2021 lijkt er bijna licht aan het einde van de tunnel nu het vaccineren is gestart. Toch is er nog geen groen licht in zicht, zeker niet voor de grote massa-evenementen. Als er al iets kan plaatsvinden, is het publiek het eerste wat wordt geschrapt, en lijkt ook de anderhalve meter afstand maatregel nog lang gehandhaafd te moeten worden.

Strenge veiligheidsregio’s en gemeenten die geen risico’s willen nemen maken het verkrijgen van vergunningen nog lastiger. In Drenthe is uitgesproken dat er voor 1 juni 2021 sowieso geen evenementen plaatsvinden, om organisatoren in ieder geval duidelijkheid te geven. Een voorbeeld wat door andere provincies wordt overgenomen.

Tijdens deze online bijeenkomst delen we informatie en updates over de laatste coronamaatregelen en wat dit betekent voor evenementen de komende tijd. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen aan het team van het Kenniscentrum, of aan elkaar. Vul vragen zo goed mogelijk in, dan kunnen we het antwoord zo goed mogelijk voorbereiden.

Kijk hier voor meer informatie en om je aan te melden

Nieuwsbrief

Schrijf je direct in