Online bijeenkomsten ‘Sportclub Drenthe door de corona-crisis’

Als Sportclub Drenthe (onderdeel van provinciale sportorganisatie SportDrenthe) streven wij naar een actief en gezond sportlandschap in de provincie Drenthe. De Drentse sportverenigingen hebben een essentiële positie en al sinds het begin van de Corona-pandemie maken wij ons hierover ernstig zorgen.

Hulp bij bijvoorbeeld financiën, de start zodra het weer kan en clubgevoel en communicatie

Met ons Corona-sportloket houden wij vinger aan de pols en zijn wij bereikbaar voor vragen en proberen wij zo veel mogelijk clubs te helpen in deze ingewikkelde periode. Onze online bijeenkomst in November leerde ons dat communiceren essentieel is, maar ook dat de verenigingsbinding vooralsnog sterker is dan de pandemie. Toch ontvangen wij steeds meer signalen dat de uitputtingsslag die deze crisis aan het worden is, toch zijn tol begint te eisen. Daarom gaan wij samen met jullie in de maand maart op zoek naar een oplossing op de vraag: Hoe loodsen we samen de Drentse sportclubs door de corona-crisis?

Dit doen we door een vijftal webinars te organiseren waarin actuele thema’s aan bod die nu spelen binnen de sportvereniging, iedere sessie spreekt verschillende groepen vrijwilligers aan. De verenigingsadviseurs van het coronaloket van Sportclub Drenthe kennen de regels, protocollen en genomen maatregelen. Zij kunnen meedenken met verenigingen, maar ook van elkaar kan men veel opsteken. Daarom is in deze zoom sessies ruimte om vragen te stellen aan de adviseurs van SportDrenthe, maar ook om goede ideeën tussen verenigingen uit te wisselen. De geplande sessies zijn:

Woensdag 3 maart: Met de penningmeester door de financiële regelingen en tips voor een gezonde
bedrijfsvoering
Woensdag 10 maart: Ledenbinding en clubgevoel in een (gedeeltelijke) lockdown
Woensdag 17 maart: Onze sportclub gaat weer open, en nu?
Woensdag 24 maart: OldStars opstarten, aan de slag met senioren
Woensdag 31 maart: Invoering Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR)

Iedere sessie start om 20:00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. Verenigingen en andere geïnteresseerden kunnen zich aanmelden om deel te nemen aan de zoom meetings via bovenstaande links of kijk voor een overzicht in de agenda op sportclubdrenthe.nl.

Meer informatie voor verenigingen over de corona maatregelen is hier te vinden.

Nieuwsbrief

Schrijf je direct in