OldStars sport bij steeds meer Drentse verenigingen

Senioren kunnen in Drenthe bij veel clubs hun hart ophalen doordat er speciaal aanbod is voor ouderen om te sporten. Met de start van OldStars Sport bij veel verenigingen in Drenthe krijgen senioren de kans om op hun eigen niveau bij hun eigen club in beweging te blijven.

In maart organiseerden we vanuit Sportclub Drenthe/Team Sportclub een webinar ‘OldStars Sport’. Dat de interesse groot was bleek door de opkomst, ruim veertig verenigingen waren vertegenwoordigd deze avond. (Lees hier het nieuwsartikel van 25 maart 2021 [LINK]). In de periode vanaf 25 maart zijn vele clubs aan de gang gegaan met het opzetten van de speciale OldStars afdeling voor senioren. Om deel te kunnen nemen aan het OldStars programma van het Ouderenfonds moet je als club de nodige voorbereidingen treffen, maar daar zijn deze clubs al in geslaagd.

Samen met SportDrenthe en de buurtsportcoaches senioren zijn ze hiermee aan de slag gegaan en inmiddels kunnen senioren deelnemen aan OldStars sport bij: Korfbalvereniging KIA in Koekange (gemeente De Wolden), Korfbalvereniging DOS’46 Nijeveen en FC Meppel (gemeente Meppel), tennisclub ATV De Hertenkamp (gemeente Assen), VV Sleen (gemeente Coevorden) en tafeltennis in Eelde (gemeente Tynaarlo). In de gemeente Noordenveld zijn ze gezamenlijk aan de slag gegaan, wat geresulteerd heeft in OldStars sport bij de voetbalverenigingen GOMOS, Peize en VV Roden, bij de tennisvereniging TV Peize, bij de korfbalvereniging KV Noordenveld en binnenkort wordt er gestart met Boksen (Power Body Soul).

Vele initiatieven waar enorm enthousiast op gereageerd is door oud leden en ook nieuwe leden die graag willen blijven sporten of in beweging willen blijven. Het uitgangspunt van OldStars is de positieve bijdrage van het verenigingsleven aan de levenskwaliteit van ouderen. De spelvarianten geven senioren de mogelijkheid om op hun eigen niveau mee te blijven doen in en rondom de sportvereniging. Op deze manier ervaren zij de voordelen van een leven lang sport. Bekijk hier meer informatie over OldStars Sport of neem contact op met Esther Witte via [email protected].

Gerelateerde nieuwsartikelen lokale OldStars initiatieven:

Korfbalvereniging KIA gaat starten met OldStars walking korfball in 2021 – Korfbalvereniging KIA Koekange (kvkia.nl)

OldStars walking korfball DOS’46 – DOS’46 (dos46.nl)

FC Meppel | De voetbalvereniging waar plezier & prestatie samenkomen

ATV de Hertenkamp

Walking Football bij de vv Sleen – VV Sleen

Nieuwsbrief

Schrijf je direct in