NOC*NSF neemt de kinderen mee naar de Olympische spelen met Team NL In de klas

Over een kleine drie maanden is het zover: de Olympische en Paralympische Spelen vinden plaats in Tokyo. Na het uitstellen van de Spelen in 2020, gaan deze naar alle waarschijnlijk een jaar later toch plaatsvinden. We kijken er naar uit! In aanloop naar deze bijzondere Olympische en Paralympische Spelen heeft
NOC*NSF een lespakket ontwikkeld dat leerkrachten van het basisonderwijs (groep 5/6 en groep 7/8) kunnen gebruiken.

De functionele doelstelling van dit materiaal is leerlingen informeren en enthousiasmeren over de Olympische Spelen en sport in het algemeen.

Vijf thema’s

De onderdelen van de thema’s kunnen los worden ingezet, zodat je eenvoudig kunt varieren in tijd, leerdoel en onderwerp.
• Thema 1: De Olympische Spelen en hoe het begon
• Thema 2: De Spelen van nu (over de Spelen zoals we die kennen sinds 1896)
• Thema 3: Olympische tradities, symbolen en waarden
• Thema 4: Tokyo 2020 (over de comités, duurzame spelen, Japan en Tokyo)
• Thema 5: Paralympische Spelen (over het ontstaan van de Paralympische Spelen, de bijbehorende sporten, het motto en de mascotte)

Vernieuwend en eigentijds

Elk thema neemt, inclusief het kijken van de video, het lezen van het leesblad en het maken van de opdrachten 60-160 minuten in beslag. Dit varieert per thema. De opdrachten kunnen afzonderlijk van elkaar worden gemaakt. Je kan er dus ook enkele uitkiezen. De tijdsduur per opdracht tussen de 15 en 45 minuten.

Het lespakket sluit aan op de 21e -eeuwse vaardigheden, die teruggebracht zijn tot zes vaardigheden. Deze staan per opdracht met sterren aangegeven. Hier vind je een toelichting op de iconen en het sterrensysteem. Het materiaal is flexibel en modulair opgebouwd en in te zetten voor een korte extra opdracht van een kwartier tot een volledige thematische projectweek.

Op de website teamnl.org/indeklas vind je alle informatie.

Nieuwsbrief

Schrijf je direct in