Mieke Zijl lost Hans de Lang af als directeur bestuurder SportDrenthe

Per 1 oktober lost Mieke Zijl Hans de Lang af als directeur bestuurder van SportDrenthe. “Het tijd om een stapje terug te doen en me te laten aflossen door Mieke.”, aldus Hans de Lang. Mieke haar reactie: “Ik voel het als een eer en voorrecht om Hans af te mogen te lossen als directeur bestuurder en mij in die rol in te zetten om 'met sport en bewegen Drenthe nog beter te maken'.”

Hans de Lang treedt per 1 oktober 2021 af als directeur bestuurder van de stichting

Hans de Lang begon zijn loopbaan bij SportDrenthe in 1982 als Adviseur Sporttechisch Kader ten behoeve van de stichting STK Drenthe toen nog gelieerd aan SportDrenthe. Sinds 1998 is hij actief als directeur bestuurder voor de stichting. “Nu is het tijd om een stapje terug te doen en me te laten aflossen door Mieke.”, aldus Hans de Lang. Mieke Zijl mag hem per 1 oktober 2021 aflossen. “Ik voel het als een eer en voorrecht om Hans af te mogen te lossen als directeur bestuurder en mij in die rol in te zetten om ‘met sport en bewegen Drenthe nog beter te maken’.”, aldus Mieke.

Al sinds 1968 is SportDrenthe een organisatie die zelfstandig de belangen van de sport in de ruimste zin van het woord in de provincie Drenthe behartigt. Samen met gemeenten, provincie, verenigingen, sportbonden en diverse andere organisaties willen we iedereen mee laten doen in een vitale samenleving. Sport en bewegen is hierbij essentieel; het heeft de kracht om burgers uit alle lagen van de bevolking letterlijk en figuurlijk in beweging te krijgen en te houden. Wij adviseren en ondersteunen organisaties bij de inzet van sport en bewegen. Met sport en bewegen willen we Drenthe nog beter maken.

Hans de Lang al bijna 40 jaar bij SportDrenthe

Hans de Lang is al bijna veertig jaar in dienst van de stichting. “Ik zal de 40 jaar ook zeker volmaken. Dat is tot volgend jaar augustus, tot die tijd zal ik nog werkzaam zijn voor SportDrenthe. De keuze om op dit moment al een stap terug te doen en mijn rol als directeur/bestuurder over te dragen heb ik heel bewust gemaakt. Op deze manier kan ik Mieke begeleiden in de taken en verantwoordelijkheden die ze heeft. Bijna mijn hele carrière heb ik voor deze organisatie mogen werken. Mijn hart ligt bij de sport in Drenthe. Op deze manier kan ik daar geleidelijk afscheid van nemen en tegelijkertijd mijn steentje nog blijven bijdragen. Mieke laat al een aantal jaren zien, zowel intern als extern, dat zij de ideale opvolger is.”

Mieke Zijl kijkt uit naar de samenwerking om de kracht van sport en bewegen te benutten

Mieke Zijl werkt een groot deel van de directeursperiode van de Lang voor SportDrenthe. In 2006 kwam ze in dienst en werkte op thema’s als BIOR, evenementen en sportbeleid. De laatste jaren heeft ze een prominente rol binnen de organisatie als project en procesmanager en begeleide ze vele projecten op beleids- als uitvoerend niveau. “Begin dit jaar mocht ik als adjunct-directeur met Hans meelopen en heb me zo goed kunnen voorbereiden op de aflossing. Ik zie het als een grote uitdaging en een compliment dat ik als directeur/bestuurder aan de slag mag voor SportDrenthe. Ik kijk er naar uit om samen met het opgebouwde netwerk de kracht van sport en bewegen verder te benutten in Drenthe.”

Nieuwsbrief

Schrijf je direct in