Midden-Drenthe wijst openbare ruimte aan als sportaccommodatie

Vanaf dinsdag 16 maart zijn de corona regels voor het sporten in de buitenlucht versoepeld. Ook sporters vanaf 27 jaar mogen in groepjes van vier personen – op anderhalve meter – buiten sporten. Het sporten mag op sportaccommodaties of op plekken die door de gemeente zijn aangewezen.

De gemeente Midden-Drenthe heeft als eerste gemeente in Nederland besloten om de hele openbare ruimte aan te wijzen als locatie waar gesport mag worden. Op die manier kunnen inwoners overal in de gemeente, in groepen van maximaal vier personen sporten. Lees ook het nieuwsartikel op de website van Midden-Drenthe

Dylyp Dijkema, Beleidsadviseur Sport, geeft aan dat de achterliggende gedachte is dat er te weinig buitensportaccommodaties van sportverenigingen zijn om iedereen de gelegenheid te geven coronaproof te gaan bewegen. β€œMet het aanwijzen van de hele openbare ruimte als locatie waar gesport mag worden faciliteren we het in beweging krijgen en houden en bevorderen we daardoor ook de gezonde leefstijl van onze inwoners.”

De gemeenten Borger Odoorn en Assen zijn samen opgetrokken met Midden-Drenthe en hebben ondertussen ook de hele openbare ruimte als locatie waar gesport mag worden aangewezen.

Team Infrastructuur van SportDrenthe zet zich in voor een duurzame sportinfrastructuur zodat de omgeving (binnen en buiten) uitnodigt tot sporten, bewegen en gezond gedrag. Het goede voorbeeld van de gemeente Midden-Drenthe wordt bij de andere Drentse gemeenten onder de aandacht gebracht. Goed voorbeeld doet hopelijk goed volgen.

Nieuwsbrief

Schrijf je direct in