‘Meters met diabetes’ sluit feestelijk af bij Hunzeloop Zuidlaren

Meters met Diabetes is er voor iedereen die wil werken aan zijn of haar gezondheid, maar vooral voor mensen met diabetes, overgewicht of andere chronische aandoeningen. Deelnemers hebben vanaf dit voorjaar in de vertrouwde omgeving van hun huisarts, praktijkondersteuner, fysiotherapeut of buurtsportcoach meegedaan. Vanaf de meivakantie zijn er verspreid over de provincie 13 groepen van start gegaan. Zij hebben samen iedere week, 20 weken lang, gewandeld om te ervaren wat bewegen doet voor hun gezondheid. Tijdens de Hunzeloop in Zuidlaren zaterdag 17 september sluiten ze deze periode feestelijk af.

17 september wandelen alle deelnemers samen een speciale route van 2,5 kilometer

In Emmen, Klazienaveen, Barger-Compascuum, Exloo, Zuidlaren, Vries, Roden, Nijeveen, Meppel, Dwingeloo, Zuidwolde en Nieuw-Amsterdam Erica zijn groepen gestart. Door samen op pad te gaan in een groep, met een professional, wordt gezorgd voor vertrouwen en sociaal contact wat een enorm positieve uitwerking heeft op de mensen. Vanaf 10.30 uur is er ontvangst op de Brink met koffie en een Drentse lekkernij. Om 11.00 uur is de officiële opening, waarbij ook aandacht zal zijn voor de start van de Sportweek Drenthe die van 17 tot en met 25 september plaatsvindt. Daarna hoort men het startschot voor de afsluitende wandeling van 2,5 kilometer. Deze is speciaal toegevoegd als afstand, maar de wandelaars die het aankunnen lopen zelfs 5 of 10 kilometer.

Meters met Diabetes is de Drentse variant van de landelijke diabetes challenge die wordt georganiseerd door de Bas van de Goor Foundation. De projectgroep in Drenthe werkt nauw samen met de BvdG-foundation, maar kiest bewust voor de lokale aanpak. Juist daarom hebben we er ook voor gekozen het eindevent in Drenthe te organiseren. Tijdens de Hunzeloop kunnen liefhebbers tochten wandelen van 5, 10 of 25 kilometer en is er de hele dag van alles te doen in Zuidlaren.

Achtergrondinformatie

Meters met Diabetes is er voor iedereen die wil werken aan zijn of haar gezondheid, maar vooral voor mensen met diabetes, overgewicht of andere chronische aandoeningen. Deelnemers ervaren op een veilige en gezellige manier wat het effect is van bewegen op hun gezondheid en/of diabetes. Onderzoek laat onder andere zien dat deelnemers zich na hun deelname fitter en energieker voelen, afvallen en minder medicatie nodig hebben. Bovendien ervaren ze dat samen bewegen en aan de slag gaan met je gezondheid leuk en belangrijk is en dat motiveert zijn om ermee door te gaan. Door deze mensen de juiste begeleiding te geven loopt een professional mee, zo zorgen we dat ze met vertrouwen op pad gaan. Volgend voorjaar start een nieuwe ronde.

Meer informatie over het project kun je opvragen bij SportDrenthe: https://sportdrenthe.nl/team-meedoen/diensten/senioren-sportstimulering-en-beweegaanbod/diabetes-challenge.

Nieuwsbrief

Schrijf je direct in