Meppel Actief komt met BIOR kaart met fiets- en wandelroutes

Tijdens de corona periode wonnen fietsen en wandelen enorm aan populariteit. Sporten in onze vertrouwde omgeving van de sportvereniging of de sportschool kon in de lange periodes van lock-down niet. Mensen zochten daarom de mooie Drentse buitenruimte op om in beweging te komen. Zeker in de lente en zomer was wandelen en fietsen favoriet tijdverdrijf van veel Drenten. Buiten was er gelukkig meer mogelijk, in groepjes van vier mocht er best veel.

Tijdens de corona periode wonnen fietsen en wandelen enorm aan populariteit. Sporten in onze vertrouwde omgeving van de sportvereniging of de sportschool kon in de lange periodes van lock-down niet. Mensen zochten daarom de mooie Drentse buitenruimte op om in beweging te komen. Zeker in de lente en zomer was wandelen en fietsen favoriet tijdverdrijf van veel Drenten. Buiten was er gelukkig meer mogelijk, in groepjes van vier mocht er best veel. Dat inspireerde Meppel Actief & Gezond om voor komende zomer verschillende wandel- en fietsroutes in kaart te brengen. Met deze routes hoopt Meppel Actief & Gezond de positieve tendens om zelf buiten te gaan bewegen teweeg heeft gebracht ook wordt vastgehouden.

Lees hier het artikel op meppelactief.nl

De fietsroutes variƫren in lengte, maar allemaal brengen ze je langs bezienswaardigheden en bijzondere plekken. Voor de wandelroutes geldt dat er ommetjes van een paar kilometer tussen zitten, maar ook langere tochten die verder gaan dan alleen Meppel.

Iedere gemeente in Drenthe heeft aandacht voor de openbare ruimte als sport- en beweeg locatie. In ieder sportakkoord is een van de ambities gerelateerd aan een sportieve, uitnodigende en uitdagende omgeving die uitnodigt tot bewegen. De invulling is overal verschillend. Een aantal mooie voorbeelden van projecten die de afgelopen jaren zijn gerealiseerd vind u in onze showcases. Zo zijn in Tynaarlo en Peize een beweegtuin- of park gerealiseerd, werkte Assen aan de realisatie van een pumptrack en heeft Dalen 4 themawandelroutes gemaakt. Voor inspiratie of hulp bij de invulling en uitvoering van de plannen denken wij graag met u mee.

Nieuwsbrief

Schrijf je direct in