Kenniscentrum Events organiseerde samen met VRD een webinar ‘evenementen in Drenthe’

Maar liefst 158 deelnemers waren online om deel te nemen aan het webinar ‘organiseren van evenementen in Drenthe’ dat de Veiligheidsregio Drenthe (VRD) samen met Kenniscentrum Events organiseerde afgelopen woensdag.

Tijdens het uur durende webinar namen Gert Jan Stuivenberg (VRD) en Hans Slender (KennisCentrum Events) de aanwezigen mee in de huidige stand van zaken betreft de organisatie van evenementen in Drenthe ten tijde van de coronapandemie, de bijbehorende maatregelen en verwachtingen voor de komende periode. Diverse onderwerpen zijn behandeld zoals: denkbare scenario’s, vergunningaanvragen, coronaplannen en een vooruitblik op hoe het evenementenlandschap de komende periode langzaam weer open zou moeten gaan.

Het webinar is via deze link integraal terug te kijken.

Natuurlijk blijft het virus onvoorspelbaar en is niet op elke vraag al direct een concreet antwoord te geven, maar het webinar gaf wel aanknopingspunten om als organisator naar toe te werken. Het kenniscentrum heeft een aantal zaken uit het webinar verder uitgewerkt. Op de website van het kenniscentrum events is alle informatie terug te vinden:

  • Q&A: tijdens het webinar ‘organiseren van evenementen in Drenthe’ was er de mogelijkheid om vragen te stellen in de chat. Veel vragen zijn tijdens het webinar behandeld, voor sommige vragen is dit live niet gelukt. Met deze Q&A zetten wij de belangrijkste vragen op een rijtje. Lees hem hier
  • Coronachecklist doorstroomevenementen: dit zal de eerste vorm van evenementen zijn die weer haalbaar wordt. Deze vinden veelal buiten plaats, mensen zijn in bewegen en de 1,5m is veelal goed te hanteren. Het gaat dan om de kleine wandel, fiets, loop of culturele evenementen, maar naarmate de coronamaatregelen afgeschaald worden, zal er meer kunnen. Bekijk de checklist hier

Samen gaan we voor weer een mooie evenementenzomer binnen alle geldende beperkingen.

Nieuwsbrief

Schrijf je direct in