Kaderscholing om senioren verantwoord te laten sporten en bewegen

De gemeenten Emmen, Hoogeveen en Borger-Odoorn organiseren, ondersteund door SportDrenthe en Stichting Goud Vereg, een kaderscholing seniorensportleider. De gemeenten willen bijdragen aan het gezond ouder worden van hun inwoners en voeren een actief beleid om een gezonde leefstijl te stimuleren. Bewegen is daar een onderdeel van en het bevordert de zelfredzaamheid en zorgt voor meer sociaal contact. De vraag naar gediplomeerd sportkader voor deze snel groeiende doelgroep wordt steeds groter en biedt kansen voor een (toekomstig) lesgever.

Vergroot je kennis en krijg uitdagende oefenstof voor (minder) mobiele ouderen

Doel van de scholing

Het vergroten van kennis over de psychische en fysieke aspecten van het ouder worden èn het aanbieden/uitbreiden van uitdagende oefenstof voor zowel mobiele als minder mobiele ouderen. Deelnemers die de scholing volledig hebben afgerond ontvangen een bewijs van deelname. Bij gebleken kwaliteit kan het Galm-certificaat worden behaald.

Voor wie?

Iedereen die belangstelling heeft vóór en affiniteit heeft met het lesgeven aan senioren nodigen we graag uit om te reageren. De voorkeur gaat uit naar mensen met een lesgeefbevoegdheid (bijvoorbeeld PABO, ALO, CIOS, fitnesstrainers, verenigingsleiders, zwemtrainers). De scholing is ook geschikt voor buurtsportcoaches senioren/kwetsbare groepen en voor bewegingsagogen of activiteitenbegeleiders werkzaam in de zorg.

Start en duur

De scholing gaat vrijdagmiddag 17 september 2021 van start in sporthal de Koel in Borger.

Tijdstip: 14.15 – 16.30 uur. De scholing bestaat uit 9 bijeenkomsten van 2 ¼  uur, waarvan 3 kwartier  theorie en 1 ½ uur praktijk. Daarnaast is een stage van 16 uur bij een opgeleide seniorensportleider in de regio een verplicht onderdeel van de scholing. Bij aanvang van de scholing wordt direct gestart met het stage-traject. Het is daarom belangrijk dat de deelnemer vóór 17 september zelf een stageplek regelt.

Ga voor meer informatie en om je aan te melden naar de agenda van sportdrenthe.nl.

Nieuwsbrief

Schrijf je direct in