Juni in het teken van clinics en sponsortocht aangepast sporten

Afgelopen maand waren er verschillende initiatieven waar Team Meedoen aangepast sporten (zijdelings) bij betrokken is geweest. Na lang stil te hebben gestaan zijn we blij dat er weer wat gebeurt. Voor deze kwetsbare doelgroep was de corona periode extra zwaar en vervelend, dat de sport nu weer voorzichtig kan opstarten is een groot gewin.

Klas op wielen weer gestart op 16 juni in Ruinen 

Vorig jaar, op 13 maart 2020, was de laatste klas op wielen clinic. Na een hele lange periode stil te hebben gestaan door alle maatregelen op scholen rondom corona en de terechte voorzichtigheid van onze docenten konden we nu eindelijk weer starten. IKC ’t Oelebröd in Ruinen had de primeur. Met docent Jan Meursing beleefden bijna 50 kinderen uit de groepen 6 en 7 hoe het is om in een rolstoel te zitten en te sporten. Met veel enthousiasme werd in de sporthal geoefend. Gymjuf Annemiek Kroes had dit in het kader van bekendheid met de ziekte van Duchenne dit georganiseerd. 

Scholen en buurtsportcoaches uit de provincie Drenthe kunnen weer contact opnemen om de Klas op Wielen clinics in te gaan plannen met [email protected]  

Golfclinic voor sporters met een fysieke beperking 23 juni 2021 Golfclub de Semslanden

Woensdag 23 juni: een bijzonder dag bij Golfclub de Semslanden. Golfclub de Semslanden wordt de trotse eigenaar van een gloednieuwe paragolfer inclusief aanhangwagen. Dankzij bijdragen van leden en sponsoren en met dank aan het bestuur, de pro’s en een actieve ledencommissie is de werving gelukt. Eregast, tevens oud paralympisch kampioene en ook Ambassadeur van de Fonds Gehandicapten Sport Monique Kalkman onthult samen met Harry Rundberg, voorzitter van de commissie Golfen met Beperking de nieuwe aanwinst.

Het tweede deel van het programma bestond uit een druk bezochte clinic met 11 deelnemers, waarvan 6 nieuwkomers. Er werd geoefend in drie groepen en tot slot werd een echte put wedstrijd gespeeld. Het enthousiasme onder de nieuwkomers is bijzonder groot en een vijftal heeft zich al gemeld voor vervolglessen bij de pro’s van de Semslanden in samenwerking met de Stichting Revalidatiegolf.

Ook interesse in het spelen van golf? Golfclub de Semslanden is HET actieve centrum in het Noorden voor golfers met een beperking. Al 5 jaar zijn golfers met een beperking, met of zonder rolstoel van harte welkom op de club. Iedere woensdag van 12 tot 13u is er vrije inloop voor lessen of om lekker te golfen op de par 3 baan. Kijk voor meer informatie op semslanden.nl

Fietsen om te fietsen sponsortocht 

Van vrijdagochtend 5 uur 18 juni tot zondagmiddag 20 juni 17.30 uur fietsten een vriendenclub uit de omgeving van Borger een rondje Nederland van ca. 1500 kilometer. Hieraan koppelden ze een goed doel, namelijk het verzamelen van geld voor de aankoop van sporthulpmiddelen in Zuid Oost Drenthe. De Stichting Bevordering Aangepast Sporten (BAS) coördineert de verdere aankoop in nauwe samenwerking met de GehandicaptenSportClub Emmen. In totaal werd door de 12 fietsvrienden samen met hun helpers een bedrag van € 12.130 bij elkaar gefietst. 

Nieuwsbrief

Schrijf je direct in