Jongeren als vrijwilliger bij een evenement

Nog steeds Kenniscentrum Events vol goede hoop dat 2021 ons alsnog een mooie evenementen en festivalzomer gaat brengen. Waarschijnlijk zijn het nog steeds 1,5 meter evenementen, maar er is langzaam hoop op een revival van onze branche. Afgelopen zomer bleek dat juist in corona-tijd het voor evenementenorganisatoren extra belangrijk is om jongeren te betrekken als vrijwilliger.

De uitdaging van het werven van jongere vrijwilligers wordt door veel organisatoren gevoeld, maar vaak toch vooral als een lange termijn vraagstuk gezien. Maar zeker nu veel oudere vrijwilligers toch wat voorzichtiger zijn en twijfelen of ze wel of niet een bijdrage willen leveren, is het betrekken van jongeren een absolute noodzaak. Maar waarom blijkt het toch zo lastig? Vaak komt dit doordat het als organisatie niet altijd goed lukt om je te verplaatsen in de jongeren en om de communicatie af te stemmen op de doelgroep.

Harjan Pronk ging namens ons Event Support team op onderzoek uit en kwam met interessante inzichten over de doelgroep. Lees hier het gehele artikel vanuit Kenniscentrum Events.

Wil je als jongere aan de slag, maar denk je dat je niet over de juiste papieren of opleiding beschikt? Kijk dan eens naar ons MDT project, misschien liggen daar voor jou mooie kansen!

Nieuwsbrief

Schrijf je direct in