Jeugdfonds helpt ouders in nood

Veel gezinnen zitten krap door de coronapandemie. Een van de eerste uitgaven die sneuvelden was de sportclub of de muziekles van de kinderen. Dit fonds betaalt de contributie of het lesgeld zodat kinderen gewoon mee kunnen blijven doen.

Het fonds had zien aankomen dat er meer gezinnen in financieel zwaar weer zouden komen door corona. Veel ondernemers of zzp’ers hebben immers minder inkomsten, en mensen verliezen hun baan of hebben minder uren betaald werk. Juist als het gezin financiële zorgen heeft, is het voor de kinderen extra belangrijk om te kunnen blijven meedoen bij hun club, vereniging of les. Daarom startte het fonds in juni een campagne.

Coördinator Koert Thalen: “We wilden juist deze groep ouders op het Jeugdfonds wijzen. Want bij deze gezinnen waren we waarschijnlijk niet bekend, simpelweg omdat ze eerder niet zo krap zaten.” De campagne “Mag ik weer meedoen?” heeft op magikweermeedoen.nl dan ook eigen webpagina’s voor ouders, donateurs en intermediairs. Ze kunnen daar precies vinden hoe het werkt.

“Tijdens de lockdown is het belang van samen sporten of samen cultuur beoefenen extra duidelijk geworden”, zegt Thalen, “Kinderen voelen zich beter en ontwikkelen zich ook beter. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal en sociaal. Het kikkert ze op, het is goed voor hun zelfvertrouwen en het voorkomt dat ze in isolement raken. Belangrijk voor de kinderen én voor het hele gezin!”

Inmiddels doen in Drenthe dit jaar ruim 2400 kinderen via het Fonds mee aan sport en cultuur. Bij Sport zijn voetbal, zwemmen, fitness, gymnastiek en turnen het populairst. Bij Cultuur zijn dat dans, streetdance, piano-, gitaar- en zangles.

Nieuwsbrief

Schrijf je direct in