Hoe inclusief is jouw club? Heb jij de Inclusiecheck al ingevuld?

Ruim 700.000 Nederlanders voelen zich nog niet welkom in de sport. Maar helaas zijn sommige sportaanbieders zich hier nog niet van bewust. Dat is jammer, want sportclubs kunnen jĂșist die drempels wegnemen om ervoor te zorgen dat iedereen met plezier kan sporten en bewegen. Voor je drempels weg kunt nemen, heb je inzicht nodig in die drempels en waarom sommige sporters zich binnen op jouw club nog niet welkom voelen.

Wees welkom in de sport

Daarom dagen we jou en jouw sportclub uit de inclusiecheck in te vullen. Via de inclusiecheck ontdek je hoe inclusief jouw sportclub is en zie je welke kansen jij kunt aangrijpen om nog meer mensen welkom te heten binnen jouw club.

Doe de inclusiecheck

Is het bestuur van jouw club divers en representatief? Is de accommodatie voor iedereen toegankelijk en sluit jullie aanbod aan op de wensen en behoeften van sporters uit de omgeving? Kortom: in hoeverre is jouw sportclub al inclusief? Doe de inclusiecheck via weeswelkomindesport.nl en ontdek wat jouw club kan bijdragen om sporten en bewegen voor iedereen in Nederland mogelijk te maken! Heb je de inclusiecheck al ingevuld afgelopen jaar? Super! Dan zijn we erg benieuwd hou jullie hier als club mee omgaan, laat het ons weten via [email protected].

Wat kan je nog meer doen voor een inclusieve sportclub?

Wil je nog meer informatie om erachter te komen wat jouw sportclub kan betekenen voor een inclusieve sportomgeving? SportDrenthe zet zich in voor inclusie in de sport via Team Meedoen en Sportclub Drenthe. Neem contact op met Esther Witte of Sylvia Timmerman voor meer informatie of om als sportclub aan de slag te gaan.

Ook kan je via lokale sportakkoorden gebruik maken van verschillende services, die sportclubs op weg helpen naar inclusief sporten. Denk aan trainingen, inspiratiesessies en begeleiding. Via de website Alles over sport leer je hier meer over.

Nieuwsbrief

Schrijf je direct in