Freedom Ride zoekt vrijwilligers

Op 4 juli doet de Freedom Ride voor het eerst in haar historie Drenthe aan. De Freedom Ride is een wielertocht georganiseerd om de waarden vrijheid en democratie op een andere sportieve manier te gedenken. Dit bevrijdingsfestival op de fiets kon in mei helaas nog niet doorgaan, maar in juli gaat het alsnog plaatsvinden als individuele fietstocht.

Op 4 juli doet de Freedom Ride voor het eerst in haar historie Drenthe aan. De Freedom Ride is een wielertocht georganiseerd om de waarden vrijheid en democratie op een andere sportieve manier te gedenken. Dit bevrijdingsfestival op de fiets kon in mei helaas nog niet doorgaan, maar in juli gaat het alsnog plaatsvinden als individuele fietstocht. Elk jaar wordt deze tocht georganiseerd op een andere plek in Nederland en dit jaar is Assen de gastheer. Kenniscentrum Events is op zoek naar vrijwilligers die willen helpen bij de organisatie.

De Freedom Ride bestaat dit jaar uit twee verschillende tochten รก 85 of 115 kilometer. Tijdens de tocht fiets je langs enkele hoogtepunten die verbonden zijn aan onze vrijheid. Zo loopt de route Onder andere langs Kamp Westerbork.

Voor de Freedom Ride is de organisatie druk bezig met het werven van vrijwilligers en wordt hierbij geholpen door het Kenniscentrum Events Drenthe. In totaal zijn er 35 vrijwilligers nodig voor verscheidene taken zoals opbouw van de start- en finishlocatie, ontvangst van deelnemers, verzorgingsposten en het uitzetten van routes.

Veel organisatoren hebben een enorm zware periode achter de rug. Zonder vrijwilligers kunnen tochten zoals deze niet bestaan, maar zeker na de 1,5 jaar waar vrijwel geen activiteiten doorgang konden vinden blijkt het lastig om weer voldoende vrijwilligers te vinden. Het Kenniscentrum Events probeert organisatoren te helpen om weer op te starten na deze lange periode zonder evenementen. Via de website van het Kenniscentrum Events vindt u meer informatie over de tochten hoe u hier een bijdrage aan kunt leveren. https://kenniscentrumevents.nl/drentseevenementenmakers/ik-ben-vrijwilliger/

Nieuwsbrief

Schrijf je direct in