Fantastische afsluiting Meters met Diabetes in Zuidlaren

Zaterdag 17 september liepen de deelnemers van Meters met Diabetes Drenthe het laatste ommetje van dit jaar. Tenminste, het project werd vandaag afgesloten met het Drents slotevent tijdens de Hunzeloop Zuidlaren, de wandelgroepen gaan na vandaag gewoon door! "Het was gezellig om dit met elkaar af te sluiten, maar volgende week lopen we gewoon weer verder. Op naar de 10 kilometer.", zegt Lina Brakels, een enthousiaste deelnemer.

De deelnemers hadden tijdens de Hunzeloop een special kiss en ride zone waar ze afgezet konden worden voor het slotevent. Op de Brink in Zuidlaren wachtte een ontvangstcomité van SportDrenthe en Dokter Drenthe. Een warme kop koffie ging er wel in, want het was niet het beste weer vandaag. Maar een beetje regen kon de stemming niet drukken, de deelnemers hadden er enorm veel zin in.

“Je ziet gewoon dat ze het leuk vinden om samen met elkaar op pad te zijn en ze zijn ook echt trots op wat ze in deze twintig weken hebben bereikt. Sommige konden aan het begin nog geen kilometer wandelen en nu halen ze met gemak 2,5 kilometer. Anderen haalden zelfs de 5 of 10 kilometer. Resultaten die we zonder Meters met Diabetes echt niet hadden kunnen halen. Het vertrouwen dat mensen deze twintig weken opbouwen is essentieel om te kunnen blijven bewegen. Dat is het succes van deze opzet. Starten met gelijkgestemden onder begeleiding van een professional. In de loop van de tijd ontwikkelt het groepsgevoel en krijgen de deelnemers de smaak te pakken. Het is leuk en gezellig en ze merken echt een verschil in gezondheid. Die combinatie maakt dat mensen zelf gemotiveerd raken en dat de groepen na deze 20 weken zelfstandig blijven doorwandelen. Dan hebben we het resultaat bereikt dat we willen.”, legt projectleider Esther Witte uit.

Vandaag zagen we in Zuidlaren vele groepen gelijktijdig vertrekken om gezamenlijk met een wandeling van 2,5 kilometer Meters met Diabetes 2022 af te sluiten. RTV Drenthe maakte een mooi verslag van deze dag, bekijk het artikel hier.

Dit project is een samenwerking van SportDrenthe en Dokter Drenthe en wordt mogelijk gemaakt door de aanvraag uit de Sociale Agenda van de Provincie Drenthe.

Nieuwsbrief

Schrijf je direct in