Er zit muziek in de sport in Drenthe

Voorafgaand aan een vol sportweekend in Drenthe, hebben de Vereniging van Sport Gemeenten, de Nederlandse Sportraad en SportDrenthe samen met de Drentse Gemeenten en de Provincie Drenthe stilgestaan bij ontwikkelingen met betrekking tot sportbeleid. In een vol programma werd er gepraat over de staat van de sport in Drenthe en Nederland. Duidelijk werd dat door samenspel de inzet van sport en bewegen gestimuleerd kan worden. In de avond werd er speciaal ingezoomd op de lokale sportakkoorden.

Met een eigen toon, eigen aanpak en eigen melodie samen naar hetzelfde doel.

In de middag kwamen de nieuwe wethouders sport bij elkaar om kennis te maken. Vervolgens sloten zij aan bij de bijeenkomst over de ‘Staat van de Sport’. Vincent Mooi en Marrijtje Molenhuis in de rol als dagvoorzitter daagden de aanwezigen uit samen muziek te maken waar het effect van samenspel duidelijk te horen was. Ambtenaren, bestuurders en andere professionals uit de sport werden bijgepraat over de sportmonitor Drenthe door CMO STAMM. Hans Slender kon de uitkomst van de monitor verder duiden om vervolgens het gesprek aan te knopen met Bernard Wientjes, vertegenwoordiger van de  Nederlandse Sportraad. Samen gingen ze in op de adviezen die de NL Sportraad heeft gegeven en wat dat betekent voor de opstelling van het speelveld.

Na de pauze sloten de buurtsportcoaches aan in de grote zaal van de Bonte Wever. Zij startten de middag met een bijeenkomst lerende netwerken, georganiseerd door de VSG. André de Jeu, van de VSG, opende de dialoog over de toekomst van de sport in Nederland. Henk Brink sloot de middag af door te benadrukken dat alleen samen resultaat bereikt kan worden. “We beginnen aan een nieuwe bestuurlijke periode en dat is een mooi moment om af te trappen met een teamfoto.”

Na het officiële gedeelte was er tussen 17.00 en 19.00 uur ruimte om te netwerken, te dineren en deel te nemen aan een tweetal excursies. Met een bus kon men proeven aan de sfeer die de Dutch TT Assen dit weekend met zich meebrengt of tijdens het wielertheater in de stemming komen voor het NK Wielrennen wat morgen verreden wordt vanuit Assen. In deze periode druppelen ook mensen binnen die betrokken zijn bij de lokale sportakkoorden in de Drentse gemeenten. Vanaf 19.00 uur is het tijd voor het Festival van de Sport. Deze dag is aangegrepen om iedereen die lokaal betrokken is uit te nodigen om deel te nemen aan dit speciale programma. Er werd gepraat over de resultaten die lokaal behaald zijn vanuit de investeringen in het sportakkoord. Tijdens een wandeling over Stadsbroek kwam men bij een viertal verdiepingssessies die aansluiten bij de ambities: Vitale verenigingen, Iedereen moet kunnen meedoen, Bewegen in de openbare ruimte en de uitdagingen van organiseren van evenementen in de natuur. De avond werd afgesloten in de Bonte Wever met een inspirerende dialoog over de toekomst van de Sportakkoorden in Drenthe.

Het Festival van de Sport werd georganiseerd door SportDrenthe, in samenwerking met Provincie Drenthe, VSG en VDG. Sportstad Assen was onze gastheer.

Klik hier voor een sfeerimpressie van de dag

Nieuwsbrief

Schrijf je direct in