Bouwen aan de openbare ruimte: zo inrichten om de Drent te verleiden tot bewegen

Op 24 september kwam het netwerk Kennislab BIOR Boord bijeen in de RLS Eelde. Het inzicht verwerven in de aanwezige expertise die de partners meebrengen was het doel.  Nu is het zaak om die expertise in te zetten om  de beweging verder te brengen.

Met het Kennis- en supportcenter infrastractuur wil SportDrenthe bijdragen aan het inrichten van de openbare ruimte zodat die ruimte de Drent verleidt tot bewegen. Het is belangrijk om zorg te dragen voor voldoende plekken (zowel binnen als buiten) om op een verantwoorde en duurzame manier deel te kunnen nemen aan sporten en bewegen. De accommodaties moeten bijdragen aan de sport- en beweegstimulering van de Drent, zorgen voor passief sportplezier bij eigen inwoners en toeristen.

Onder infrastructuur verstaan wij dan ook;
– de hardware, oftewel de voorzieningen als sportaccommodaties en de inrichting van de openbare ruimte
– de software, de wijze waarop deze voorzieningen geactiveerd worden
– de orgware, de wijze waarop of door wie die wordt georganiseerd. Hieronder vallen ook de professionals die werkzaam zijn in het domein van sport en bewegen en aanpalende domeinen zoals het sociale- en gezondheidsdomein.

SportDrenthe is om deze reden mede initiatiefnemer van het netwerk Kennislab BIOR Noord, een netwerk bestaande uit diverse organisaties, die samen de ambitie hebben om inwoners uit Noord Nederland te verleiden zich te bewegen in de grootste, groenste sportaccommodatie; de buitenruimte. Om op deze manier bij te dragen aan een gezonde omgeving. Zie voor meer informatie: kennislabbiornoord.nl

Het netwerk breidt zich steeds verder uit, ook met Drentse partners, zoals de GGD Drenthe, IVN Noord en Drenthe gezond, maar ook met private partners als NewNexus, Nijha, 1609Bold, SWECO en Laos landschapsarchitecten. Met steun vanuit onder andere de provincie Drenthe en Drenthe beweegt kunnen we met elkaar bouwen aan deze ambitie.

Op 24 september kwam dit netwerk bijeen in de RLS Eelde. Het inzicht verwerven in de aanwezige expertise die de partners meebrengen was het doel. Nu is het zaak om die expertise in te zetten om de beweging verder te brengen. We houden u op de hoogte.

Heeft u vragen en/of ondersteuning nodig bij de inrichting van de openbare ruimte en wilt u graag eens van gedachten wisselen hoe hierin beweeginclusief ontworpen kan worden? Neem dan eens contact met ons op. We helpen u graag verder. Mail Mieke Zijl, [email protected]

Nieuwsbrief

Schrijf je direct in