Beweegmomenten vrijdag 4 juni tijdens de Nationale Balkon Beweegdag

Vrijdag 4 juni is de nationale balkon beweegdag. Meerdere gemeenten hebben dit opgepikt en hebben deze vrijdag een beweegmoment bij verschillende seniorenflats.

In Emmen hebben de BSC’s Seniorensport een groep studenten getraind zodat zij in het kader van hun opleiding de beweegmomenten kunnen verzorgen. In Tynaarlo worden er al weer een aantal weken Balkon Bewegen momenten door de Buurtsportcoaches georganiseerd en wordt er op deze nationale balkon beweeeg dag extra met de locaties bewogen.

Bewegen van jong tot oud is belangrijk! De docenten Seniorensport mogen ook weer starten met lesgeven en sommigen zijn gelukkig alweer een aantal weken bezig. Zo vertelde een docente afgelopen week dat ze na een jaar nu weer begonnen is met bewegen in het woonzorgcentrum en dat het verplegend personeel en de fysiotherapeuten konden merken dat ze er weer was, want de algemene dagelijkse activiteiten gingen weer veel gemakkelijker dan de maanden daarvoor. Het scheelde tijd met de bewoners die weer soepeler waren en steviger op hun benen stonden. Zelfs op hoge leeftijd is er altijd nog winst te behalen, zo zie je maar!

Vandaar dat we deze dagen aangrijpen om aandacht te hebben voor bewegen! Daarnaast straalt het plezier van de deelnemers af als ze weer mee kunnen doen. In Tynaarlo werden de buurtsportcoaches zelfs op straat aangehouden en gevraagd wanneer de activiteiten weer van start gingen. De wandelingen in Emmen die uitgezet zijn door de Seniorencoaches werden niet veel individueel gelopen: ‘We wachten wel totdat we weer samen met jullie op pad kunnen, dat is veel gezelliger’, kregen we als reactie. Zo zie je hoe belangrijk bewegen voor lichaam, geest en sociale contacten is!

Nieuwsbrief

Schrijf je direct in