Bekijk live het verkiezingsdebat ‘preventie, gezonde leefstijl, sport en bewegen’ op 4 maart

Op donderdag 4 maart van 16.00 tot 17.30 uur organiseert SportDrenthe met SK12, samen met NOC*NSF, sportbonden en meer dan 24 partners uit de zorg-, welzijns-, onderwijs-, en sport- en beweegsector een verkiezingsdebat vanuit Nieuwspoort over 'preventie, gezonde leefstijl, sport en bewegen'. Zorg ervoor dat je er online bij bent!

Tijdens de live uitzending gaan kandidaat-Kamerleden die meedoen aan de landelijke verkiezingen op 17 maart hun visie voor de komende vier jaar toe lichten. Welke kandidaat-Kamerlid wil de komende regeerperiode écht werk gaan maken van preventie en een gezonde leefstijl? Wie heeft het allesomvattende plan om Nederland weerbaarder en gezonder te maken?

“Juist nu het niet mag zien we het belang van sporten en bewegen; in sociaal opzicht een groot gemis voor mensen, maar zien we zeker ook de bijdrage van sport en bewegen aan de gezondheid van al onze inwoners. We hopen dat we snel weer mogen sporten.” Hans de Lang, Directeur/bestuurder SportDrenthe.

Dit gebeurt allemaal onder de bezielende leiding van Martijn de Greve. De kandidaat-Kamerleden krijgen de kans om hun visie op de volgende punten te vertellen:

• Wat is de manier voor een krachtig Nederland na de coronacrisis?
• Hoe wordt de lokale samenwerking op het gebied van gezondheid, preventie en sociale cohesie versterkt?
• Welke rol hebben de sport- en beweegaanbieders om Nederland gezonder en vitaler te maken?
• Hoe hoog staat preventie op de agenda en de bijbehorende rol van werkgevers en zorgverzekeraars?

Wie deze kandidaat-Kamerleden zijn? En welke bekende Nederlanders uit de sport-, beweeg-, zorg-, wetenschap-, en welzijnssector deze punten toelichten? Na de aanmelding ontvangen jullie een bevestiging en in aanloop van 4 maart a.s. zullen wij hen aan jullie voorstellen.

Kortom, het belooft een mooie uitzending te worden waarin de gezondheid van de Nederlander, in de komende vier jaar, centraal zal staan. U kunt zich hieronder aanmelden en ontvangt dan kort voor de uitzending de link en de laatste informatie.

“Het is juist nu duidelijker dan ooit: sport en bewegen verdienen een centrale plek in ons dagelijks leven” Anneke van Zanen-Nieberg, voorzitter NOC*NSF

Meld u hier aan!

De de landelijke verkiezingen en de plannen van de politiek op het gebied van sport en bewegen zijn voor ons de opmaat naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. Weten welke partij nu landelijk al veel aandacht heeft voor sport en bewegen? Bekijk de stemhulp van het kenniscentrum Sport & Bewegen.

De stemhulp Sport en Bewegen van het Kenniscentrum Sport en Bewegen geeft een compleet interactief overzicht van de standpunten van vijftien partijen op het gebied van sport en bewegen. Behalve de thema’s preventie & gezondheid, armoede & sport en topsport, gaat deze stemhulp ook in op de thema’s inclusief sporten, duurzame sportinfrastructuur, vaardig in bewegen, positieve sportcultuur, sport en corona en innovatie en wetenschappelijk onderzoek. Ga direct naar de Stemhulp Sport & Bewegen.

Nieuwsbrief

Schrijf je direct in