Aftrap doortrappen op Wereldfietsdag

Vanuit het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe hebben alle wethouders van de Drents gemeenten besloten om als gehele provincie mee te doen met het Landelijke project “Doortrappen”. Hiermee zijn wij, Drenthe, de eerste provincie in Nederland waarbij alle gemeenten zich hierbij hebben aangesloten. Het programma is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

(Mede) door fietsen blijven ouderen langer gezond, sociaal en zelfredzaam. Ouderen fietsen graag en willen graag blijven fietsen, maar zijn ook kwetsbaar in het verkeer. Het programma Doortrappen heeft de ambitie dat ouderen zo lang mogelijk veilig blijven fietsen. Doortrappen motiveert hen zelf maatregelen te nemen om veilig te blijven fietsen. Lokaal zijn er werkgroepen opgezet waarin de provincie, de verkeersambtenaar, VVN (Veilig Verkeer Nederland) De Fietsersbond en de Buurtsportcoaches seniorensport samenwerken om de activiteiten per gemeente te organiseren en te gaan voor 0 verkeersslachtoffers. Meer informatie over het project in Drenthe is te vinden op doortrappendrenthe.nl

Over het landelijke project vind u alle informatie op doortrappen.nl.

Niet afstappen, maar doortrappen!.

Doortrappen Drenthe helpt u om zo lang mogelijk en veilig te kunnen blijven fietsen. Want fietsen is heerlijk! Door te fietsen blijft u langer gezond, zelfstandig en in contact met andere mensen. Doortrappen Drenthe bestaat uit verschillende fietsactiviteiten waar u gratis aan mee kunt doen. Ook in uw gemeente. Tijdens de activiteiten krijgt u onder andere:
• Tips over veilig fietsen.
• Kunt u een elektrische fiets of driewielfiets uitproberen.
• Oefent u het fietsen.
• En ontdekt u mooie fietsroutes in Drenthe.

Doet u mee met de Drentse aftrap op Wereld Fietsdag – donderdag 3 juni

Op donderdag 3 juni trappen alle Drentse gemeente af met een fietsactiviteit.

In Meppel is de grote aftrap met de gedeputeerde Henk Bijl. Daar wordt een route van geluk gefietst, waarbij sport en Cultuur gecombineerd worden. In Noordenveld, Borger-Odoorn, Westerveld, Midden-Drenthe en Tynaarlo is een fietsroute gemaakt die de deelnemers na inschrijven kunnen fietsen. Hierin zijn verschillende afstanden opgenomen. In Emmen wordt het een zogenaamde ‘doorstroom fietsactiviteit’, waarbij elke 15 minuten 4 fietsers starten in een tijdsblok. Er is een route van 30 en van 43 km. In Hoogeveen en De Wolden kunnen deelnemers een fietsroute downloaden en zelf de route gaan fietsen. In Assen gaan ze op de driewielfiets op pad en in Coevorden zijn 4 fietsroutes beschikbaar die mensen kunnen fietsen.

Voor meer informatie vraag de lokale Buurtsportcoaches Seniorensport, kijk in de kranten op facebook of bel de gemeente voor de begintijden en het inschrijven voor een activiteit. Uiteraard wordt in iedere gemeente rekening gehouden met de geldende corona maatregelen.

Nieuwsbrief

Schrijf je direct in