Nieuws

Welkom op het nieuwsoverzicht van SportDrenthe. De berichten van alle teams zijn hier te vinden.

Zomeractiviteiten in Drenthe 2022

19 juli 2022

De zomervakantie is begonnen en dat betekent geen gymlessen meer. Bij de meeste sportverenigingen is het ook zomerstop, dus ook geen voetbal-, hockey- of tennistraining. Dat betekent niet dat jij je hoeft te vervelen komende zomer!

Lees verder
Algemeen

Drentse schoolpleinen worden buitenlokalen

18 juli 2022

In opdracht van de provincie Drenthe gaan IVN Noord, Stichting Kunst & Cultuur en SportDrenthe de komende jaren aan de slag met het project ‘Schoolpleinen Revolutie Drenthe’. De Provinciale Staten van Drenthe hebben woensdag 13 juli de middelen vastgesteld om tot uitvoering te komen van de door hun zelf ingediende motie "schoolpleinen van de toekomst". Het doel van dit project is om schoolpleinen om te zetten in ‘buitenlokalen’: groene en gezonde speel- en leeromgevingen, die de zintuigen prikkelen en kinderen de ruimte geven om te bewegen en ontdekken.

Lees verder
Drenthe beweegt, Team Infrastructuur

Met wielerexperience voor ISK Dr. Nassau komt een einde aan project ‘Op Fietse naar School’

12 juli 2022

Op Fietse naar School, het fietsstimuleringsproject van de Provincie Drenthe, kende in 2019 zijn laatste editie. Na vier jaar vele scholen met creatieve projecten voorbij hebben zien komen, werd ISK Dr. Nassau uit Assen tot laatste winnaar verkozen. Op 14 juni jl. kregen zij eindelijk hun prijs, een wielerexperience op het Wielercentrum in Assen!

Lees verder
Team Events

Er zit muziek in de sport in Drenthe

28 juni 2022

Voorafgaand aan een vol sportweekend in Drenthe, hebben de Vereniging van Sport Gemeenten, de Nederlandse Sportraad en SportDrenthe samen met de Drentse Gemeenten en de Provincie Drenthe stilgestaan bij ontwikkelingen met betrekking tot sportbeleid. In een vol programma werd er gepraat over de staat van de sport in Drenthe en Nederland. Duidelijk werd dat door samenspel de inzet van sport en bewegen gestimuleerd kan worden. In de avond werd er speciaal ingezoomd op de lokale sportakkoorden.

Lees verder
Algemeen, Drenthe beweegt, Team Events, Team Infrastructuur, Team Meedoen, Team Sportclub

‘Meters met diabetes’ op 13 locaties in Drenthe van start

14 juni 2022

Deelnemers wandelen de hele zomer wekelijks onder begeleiding van professionals. Meters met Diabetes is er voor iedereen die wil werken aan zijn of haar gezondheid, maar vooral voor mensen met diabetes, overgewicht of andere chronische aandoeningen. Deelnemers worden in de vertrouwde omgeving van hun huisarts, praktijkondersteuner, fysiotherapeut of buurtsportcoach gevraagd of ze mee willen doen.

Lees verder
Team Meedoen

Seniorensport- en beweegaanbod in Nederland dreigt te verdwijnen

17 mei 2022

Er komen meer senioren, de grijze druk neemt toe en daarmee stijgen de zorgkosten. Sport en bewegen heeft een positieve invloed op participatie, zelfredzaamheid en gezondheid van de 65-plussers en zorgt voor een hogere kwaliteit van leven. Juist de groep kwetsbare senioren, met chronische aandoeningen en ouderdomsmotoriek, heeft behoefte aan sport- en beweegaanbod afgestemd op hun kunnen.

Lees verder
Drenthe beweegt, Team Meedoen

Proefles Nordic Walking met Parkinson gestart

28 april 2022

21 april is er in de middag een gratis proefles Nordic Walking gestart op de atletiekbaan van EAC de Sperwers in Emmen. Mensen met de ziekte van Parkinson konden onder deskundige begeleiding kennis maken met Nordic Walking. Ondanks dat het werven van mensen met de ziekte van Parkinson lastig was, werd het een waardevolle middag.

Lees verder
Team Meedoen

Neem sport en bewegen serieus en zie het als een eerste levensbehoefte

21 april 2022

De Nederlandse Sportraad publiceert vandaag een brief die ze verstuurd heeft aan ministers Kuipers met de titel: “Bescherm bewegen als eerste levensbehoefte”. Daarin stellen ze dat het hoog tijd is dat de overheid erkent dat sporten en bewegen een eerste levensbehoefte is.

Lees verder
Algemeen

EK wielrennen in 2023 naar de VAM-berg

14 april 2022

Het hing al wat langer in de lucht, maar inmiddels hebben op de Provinciale Staten ingestemd met het binnenhalen van het EK wielrennen naar Drenthe. Met een provinciale investering van € 900.000 wordt het mogelijk om het evenement op de VAM-berg in september 2023 te realiseren. Drenthe heeft inmiddels een lange geschiedenis opgebouwd met succesvolle wielerevenementen.

Lees verder
Team Events

Drenthe investeert in eigen Sportmonitor

14 april 2022

Drenthe heeft zich de afgelopen jaren nadrukkelijk geprofileerd op het gebied van sport en bewegen.
Ook de komende jaren ligt er zowel beleidsmatig als strategisch een sterke focus op sport en bewegen. Daarom is een sportmonitor in het leven geroepen.

Lees verder
Algemeen, Drenthe beweegt

Van GALM naar Gezond en Fit Ouder worden

13 april 2022

Sinds de jaren ’90 organiseren we het GALM-project in Drenthe: een sportstimuleringsproject voor senioren van 55-jaar en ouder. We horen steeds vaker, maar dat is toch “oud”? We zoeken nieuwe interventies, en gaan geen “oude” interventies meer financieren. Misschien zijn we de afgelopen jaren wel vergeten meer mensen mee te nemen in ons verhaal van doorontwikkeling. Want waar het GALM-project gericht was op sportstimulering 55-plus. Hebben we nu een heel mooie samenwerking gemaakt tussen Welzijn, Zorg en Sport in het programma Gezond en Fit Ouder worden.

Lees verder
Team Meedoen

Een speel en beweegplek is meer dan een verzameling van toestellen

12 april 2022

Verslag Netwerkbijeenkomst KennisLab BIOR Noord op 31 maart Eindelijk was het weer mogelijk om live een netwerkbijeenkomst Bewegen in de Openbare Ruimte van KennisLab BIOR Noord te organiseren. Op 31 maart 2022 hadden zich maar liefst 80 deelnemers aangemeld voor deze bijeenkomst met diverse inspiratiesessies in de IVN locatie De Veldhoeve in Orvelte.

Lees verder
Team Infrastructuur

Fonds Inclusief Sporten en Bewegen gelanceerd met cheque voor VV De Treffer’16

7 april 2022

Tijdens het Sportgala Drenthe lanceerde directeur-bestuurder SportDrenthe Mieke Zijl het fonds Inclusief Sporten & Bewegen. Een fonds dat al bij het 50-jarig jubileum van SportDrenthe werd aangekondigd, maar wat door Corona enige tijd op zich heeft laten wachten. Met het fonds kunnen we verenigingen ondersteunen die initiatieven ontplooien op het gebied van Inclusief sporten en bewegen. VV De Treffer'16 mochten als eerste een cheque in ontvangst nemen.

Lees verder
Algemeen, Drenthe beweegt, Team Events, Team Infrastructuur, Team Meedoen, Team Sportclub

We kijken terug op een mooi Sportgala 2021

6 april 2022

Sven Maurits, Anna van der Breggen, TC Suthwalda en Britt Weerman winnaars Sportgala Drenthe 2021

Lees verder
Algemeen, Drenthe beweegt, Team Events, Team Infrastructuur, Team Meedoen, Team Sportclub

Sporten in een beweegvriendelijke gemeente maakt Drenthe gezonder

10 maart 2022

Sport en bewegen in de openbare ruimte wint aan populariteit. Het belang van de beweegvriendelijke omgeving neemt toe. Een blokje wandelen om het huis, een toertocht op de mountainbike, bootcamp in het park, vissen aan de waterkant of zwemmen in open water. Steeds meer mensen trekken erop uit. Daarnaast is lopen of fietsen, voor het woon-werkverkeer of het doen van een boodschap, een goed alternatief voor de auto.

Lees verder
Algemeen, Team Infrastructuur

Stembussen Sportgala Drenthe open 18 t/m 20 maart

8 maart 2022

Dinsdag 5 april 2022 is het Sportgala Drenthe in het ATLAS Theater in Emmen. Vanuit de Drentse gemeenten worden een sportman, sportvrouw, sporttalent en sportploeg aangedragen. Deze sporters zijn daarmee genomineerd voor het Sportgala Drenthe.

Lees verder
Algemeen, Team Events

Toertocht handbikers & aangepaste fietsen

3 maart 2022

Voor de zesde keer organiseert de Ronde van Drenthe de toerversie. Op zaterdag 12 maart is de toertocht die, naast de handbikes, ook geschikt is voor mensen op aangepaste (lig)fietsen, duo-fietsen, driewiel-fietsen, tandems en fietsen met trapondersteuning.

Lees verder
Algemeen, Drenthe beweegt, Team Events, Team Meedoen

Drenthe Sport Duurzaam: #HOEDAN? Meld je aan en doe mee!

3 maart 2022

Een besparing van 40% op het energieverbruik. Voetbalvereniging De Weide uit Hoogeveen realiseerde dit door aan de slag te gaan met onder andere ledverlichting en zonne-energie. Het helpt in een goede exploitatie van de sportclub, zeker nu de energieprijzen hoog zijn.

Lees verder
Team Sportclub

Mee kunnen doen aan sport en bewegen betekent veel, voor iedereen

1 maart 2022

‘Bewegen is een cadeau aan jezelf’, stelt Marijn de Vries, wieleranalist, onlangs in het DvhN. Dat ben ik zeer met haar eens. Maar het is niet vanzelfsprekend dat iedereen dat geluk ervaart. Eenvoudigweg omdat we te weinig bewegen. Ook in Drenthe. Terwijl bewegen het goedkoopste recept is voor mentaal en fysiek welzijn.

Lees verder
Algemeen

Sportdebat Assen

28 februari 2022

Op 16 maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Sportstad Assen organiseert op 9 maart hét Sportdebat voor Assen. Het Asser Sport heeft als ambitie “dat iedereen in Assen moet kunnen sporten” en “dat we een stad zijn om trots op te zijn”.

Lees verder
Algemeen

Sportdebat Hoogeveen

28 februari 2022

Op 16 maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Op woensdag 2 maart a.s. organiseert de Stuurgroep Sportakkoord Hoogeveen een lokaal sportdebat namens de Hoogeveense sportaanbieders, onderwijs, welzijn en zorg. Doel van de bijeenkomst is om lokale politici te laten debatteren met vertegenwoordigers van lokale sportclubs over de kansen voor de sport voor de komende collegeperiode 2022 – 2026.

Lees verder
Algemeen

Praat mee over ‘sport en bewegen voor een gezonde leefstijl in Westerveld’

17 februari 2022

Op 16 maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Sport, bewegen en een gezonde leefstijl krijgt in de aanloop naar de verkiezingen speciale aandacht in gemeente Westerveld in de vorm van een sport- en beweegdialoog op maandag 28 februari. Dit is het moment voor inwoners om mee te praten over de toekomst van sport en bewegen in de gemeente.

Lees verder
Algemeen

Sportgala Drenthe dinsdag 5 april 2022 in Emmen

15 februari 2022

Na een bijzonder sportjaar grijpen we het Sportgala Drenthe aan om de waardering te uiten aan onze sporters. Iets meer dan 2 jaar na de vorige editie, zal op dinsdag 5 april het Sportgala Drenthe plaatsvinden in het ATLAS Theater in Emmen. Traditioneel wordt de beste sportman, sportvrouw, sportploeg en het sporttalent van Drenthe gekozen.

Lees verder
Algemeen, Drenthe beweegt, Team Events, Team Infrastructuur, Team Meedoen, Team Sportclub

Platform Verenigingsadvies Drenthe van start

15 februari 2022

Het platform VA Drenthe is dit jaar officieel van start gegaan. Het initiatief is ontstaan vanuit Sportclub Drenthe. Doel van het platform is om Drenthe breed een beeld krijgen van de situatie van sportverenigingen in onze mooie provincie. Vanuit iedere gemeente zit er een vertegenwoordiger in het platform.

Lees verder
Team Sportclub

SportDrenthe en HZD Drenthe trappen Meters met Diabetes samen af

14 februari 2022

Van april tot en met september organiseren SportDrenthe en HZD voor het derde jaar de Diabetes Challenge, onder de naam Meters met Diabetes. Op dinsdag 8 maart is de startbijeenkomst voor professionals. De start voor huisartsen, buurtsportcoaches, leefstijlcoaches, welzijnswerkers, fysiotherapeuten en andere betrokken professionals van het project. Ze krijgen informatie over Meters met Diabetes, de projectteams worden gevormd en er is ruimte om te sparren over het project en ervaringen uit te wisselen.

Lees verder
Algemeen

We moeten ingrijpen, afwachten is niet verantwoord

10 februari 2022

Ik geloof sterk in eigenverantwoordelijkheid. Mensen moeten zelf kunnen beslissen hoe ze hun leven inrichten. Dat geldt dus ook voor sport. Ik wandel graag en mountainbike regelmatig. Een ander houdt van voetbal en weer een ander zie je in de sportschool. Mooi die verschillen. Goed ook; want bewegen is ontzettend belangrijk. En dat is niet alleen mijn mening maar wordt ook nog eens door onderzoek ondersteund.

Lees verder
Algemeen

Met sport en bewegen naar een energieke en gezonde gemeente

3 februari 2022

Sport en bewegen helpt om mensen gezond te houden en vitaler te worden. Voor veel ziektes is aangetoond dat bewegen en sporten niet alleen bijdraagt aan het voorkomen ervan, maar ook aan het herstel of het tegengaan van achteruitgang. Alle reden dus om met sport en bewegen meer in te zetten op preventie voor een gezonde generatie in 2040, zowel op landelijk én lokaal niveau.

Lees verder
Algemeen, Drenthe beweegt, Team Events, Team Infrastructuur, Team Meedoen, Team Sportclub

Zorgen voor een energieke en gezonde generatie

2 februari 2022

Sport en bewegen zijn een onmisbaar element van een gezonde leefstijl en een vitaal en gezond Drenthe. Met sport en bewegen worden de Drentse kinderen fitter, komen zij in aanraking met winnen en verliezen en ervaren zij het gevoel van ’ergens bij horen’. Voor de lichamelijke, geestelijke en sociale ontwikkeling van kinderen is sporten en bewegen van groot belang. Daarnaast blijkt dat kinderen die nu met plezier sporten vaak ook op latere leeftijd blijven sporten en een gezondere leefstijl hebben.

Lees verder
Algemeen, Drenthe beweegt, Team Events, Team Infrastructuur, Team Meedoen, Team Sportclub

Korfbalvereniging Vitesse zet zich in voor een gezonde sportomgeving

1 februari 2022

Korfbalvereniging Vitesse uit Beilen heeft grote stappen gezet richting een gezonde sportomgeving. Zo is de sportaccommodatie aan de Eursingerweg rookvrij geworden en hebben ze een Verantwoord Alcoholbeleid ingesteld. De borden en badges die ze hiermee hebben verdiend zijn beschikbaar gesteld door het team Gezond in Midden-Drenthe en werden door wethouder Erjen Derks overhandigd aan het bestuur.

Lees verder
Team Sportclub

Sport en bewegen voor iedereen

1 februari 2022

Oud of jong, homo of hetero, ziek of gezond, arm of rijk, man of vrouw, met of zonder migratieachtergrond, met of zonder beperking. Voor iedereen moet er een plek zijn om te kunnen sporten en bewegen. Toch is dat niet vanzelfsprekend en zien we dat de tweedeling in de samenleving groter wordt. Met sport kunnen we deze tweedeling tegengaan en mensen dichter bij elkaar brengen, mensen verbinden en ervoor zorgen dat iedereen zich vrij voelt om te sporten en te bewegen. Kortom, sporten en bewegen voor iedereen!

Lees verder
Algemeen

Wake-up Call: deze generatie is minder sterk dan 40 jaar geleden

27 januari 2022

Vroeger in het dorp dat Wim Sonneveld zo mooi bezingt, werd er gehoepeld en gehinkeld. Het dorp is er nog wel en hier en daar, ‘het tuinpad van mijn vader’ wellicht ook nog wel, maar de kinderen zitten anno nu binnen achter een Play Station. Het gevolg, zo constateerde de succesvolle Jumbo Visma schaatscoach Jac Orie onlangs, is bewegingsarmoede.

Lees verder
Algemeen

Gemeenteraadsverkiezingen 2022: Sport en bewegen belangrijk voor een gezonde en energieke gemeente

24 januari 2022

Elke geïnvesteerde euro in sport en bewegen levert minimaal 2,5 euro aan maatschappelijk rendement op. Sport verbroedert niet alleen, het vergroot ook de kwaliteit van leven, laat ziekteverzuim dalen, arbeidsproductiviteit stijgen, levensverwachting groeien en criminaliteitscijfers dalen. Kortom, investeren in sport en bewegen is investeren in een gezonde en energieke gemeente.

Lees verder
Algemeen, Drenthe beweegt, Team Events, Team Infrastructuur, Team Meedoen, Team Sportclub

Veilig blijven fietsen-test – Doortrappen Drenthe

20 januari 2022

Het is al enkele jaren speerpunt in verkeersveiligheidsbeleid: senioren op de fiets. Terwijl senioren met gezondheidsprogramma’s gestimuleerd worden om in beweging te blijven, is binnen deze doelgroep een groeiend aantal ongevallencijfers te zien. Voor de provincie Drenthe en de provincie Overijssel aanleiding om een online test te ontwikkelen die senioren meer inzicht geeft in de mate waarin zij veilig op de fiets aan het verkeer (kunnen) deelnemen.

Lees verder
Team Meedoen

Hoe inclusief is jouw club? Heb jij de Inclusiecheck al ingevuld?

17 januari 2022

Ruim 700.000 Nederlanders voelen zich nog niet welkom in de sport. Maar helaas zijn sommige sportaanbieders zich hier nog niet van bewust. Dat is jammer, want sportclubs kunnen júist die drempels wegnemen om ervoor te zorgen dat iedereen met plezier kan sporten en bewegen. Voor je drempels weg kunt nemen, heb je inzicht nodig in die drempels en waarom sommige sporters zich binnen op jouw club nog niet welkom voelen.

Lees verder
Team Meedoen, Team Sportclub

Gezond leven in Drenthe; Wij doen mee met ‘Een Frisse Start’

1 januari 2022

Gezond leven in Drenthe, dat willen wij voor onze inwoners. Samen met GGD Drenthe en de partners van Drenthe gezond beginnen we in 2022 met de campagne ‘Een Frisse Start’. Campagnes als IkPas en JOGG-campagnes als Drink Water, Gratis Bewegen en Slaap Lekker passen allemaal moeiteloos in onze campagne ‘Gezond Leven in Drenthe’. SportDrenthe doet mee in deze Drentse manier van campagnevoeren: één boodschap, één naam om gezond leven in Drenthe te promoten.

Lees verder
Algemeen

TIPAS zoekt sporters voor onderzoek

21 december 2021

Wij zoeken sporters met een fysieke beperking die willen meedoen aan een wetenschappelijk onderzoek!

Lees verder
Team Meedoen

Online bijeenkomst “Hoe staat het met het lokale sportakkoord?”

21 december 2021

Vereniging Sport en Gemeenten en Sport Drenthe cq. Drenthe Beweegt organiseren een online bijeenkomst op maandag 17 januari van 19.00 uur tot 21.00 uur voor lokale Kern/regie/stuurgroepen sportakkoorden. Het wordt een praktische sessie! Geen uitgebreide landelijke beleidstoelichtingen, maar alle ruimte voor het uitwisselen van je eigen ervaringen en vragen.

Lees verder
Drenthe beweegt, Team Events, Team Infrastructuur, Team Meedoen, Team Sportclub

OldStars sport bij steeds meer Drentse verenigingen

22 november 2021

Senioren kunnen in Drenthe bij veel clubs hun hart ophalen doordat er speciaal aanbod is voor ouderen om te sporten. Met de start van OldStars Sport bij veel verenigingen in Drenthe krijgen senioren de kans om op hun eigen niveau bij hun eigen club in beweging te blijven.

Lees verder
Team Meedoen, Team Sportclub

We mochten in 2021 twee nieuwe RVC leden verwelkomen

20 november 2021

Eric van Oosterhout trad in 2021 af als voorzitter van de RVC SportDrenthe en Hans Hollenbeek-Brouwer nam tevens afscheid als lid van de RVC. We zijn blij dat we in Marco Out en Ludy de Graaf twee bevlogen mensen hebben gevonden die een toegevoegde waarde brengen aan onze RVC.

Lees verder
Algemeen

Online leeromgeving ‘beweegvriendelijkebuurt.nl’ gelanceerd

18 november 2021

Sport en bewegen in de openbare ruimte en een beweegvriendelijke omgeving zijn thema’s die steeds meer aandacht krijgen, zowel beleidsmatig als maatschappelijk als in de praktijk van sport- en beweegprofessionals. Om buurtsportcoaches beter toe te rusten als schakel te kunnen functioneren tussen beleidsmakers en inwoners, samen met andere professionals, om uiteindelijk beweegvriendelijke buurten te faciliteren, realiseren of beter gebruiken is de online leeromgeving beweegvriendelijkebuurt.nl gelanceerd.

Lees verder
Team Infrastructuur

Drenthe sport Duurzaam – The next step trapt af

15 november 2021

Donderdag 11 november was de aftrap van Drenthe sport Duurzaam – The next step. Op de Asser Tennisvereniging De Hertenkamp kwamen gedeputeerde Tjisse Stelpstra van de provincie Drenthe, Mieke Zijl, directeur-bestuurder van SportDrenthe en Reinder Hoekstra directeur-bestuurder van de Natuur en Milieufederatie Drenthe bijeen om sportief af te trappen.

Lees verder
Team Sportclub

MDT SportDrenthe met succes afgerond

11 november 2021

In de periode van maart 2019 tot augustus 2021 liep het ZonMW project ‘maatschappelijke diensttijd’, ook wel ‘MDT’ in de volksmond, onder de naam ‘Met sport Drenthe nog beter maken door de inzet van jongeren’, welke met succes is afgerond.

Lees verder
Algemeen, Team Meedoen, Team Sportclub

Succesvolle spin-off en side-events bij EK Veldrijden

8 november 2021

In de aanloop naar het EK Veldrijden op 6 en 7 november op de Col du Vam in Wijster, organiseerde het Supportteam van het Kenniscentrum Events in opdracht van Drenthe beweegt een aantal spin-off- en side-events. Door middel van laagdrempelige fietsactiviteiten voor basisschooljeugd konden kinderen uit Westerbork en Beilen kennismaken met fietssport en hun fietsvaardigheden vergroten.

Lees verder
Drenthe beweegt, Team Events

Coronacheck voor buitensporten niet nodig, binnen wel

4 november 2021

De lobby van de gezamenlijke sportorganisaties om de coronacheck voor sporters die het kabinet aankondigde in te trekken is deels gelukt. Voor de buitensport geldt nu dat alleen een coronatoegangsbewijs nodig is als je naar binnen wilt, zowel in kleedkamers als kantine en zowel voor spelers als publiek. Voor binnensport blijven de aangekondigde maatregelen vooralsnog van kracht.

Lees verder
Algemeen, Team Sportclub

Week van de motoriek: ‘Meer en beter bewegen voor de jeugd’

1 november 2021

De Week van de Motoriek vindt plaats van 1 t/m 5 november 2021 onder het thema ‘Meer én beter bewegen voor de jeugd’. Kenniscentrum Sport & Bewegen organiseert samen met partners Ministerie van VWS, NOC*NSF, Mulier Instituut, KVLO, Wij Buurtsportcoaches, NVFK, Lectorenplatform en Vereniging Sport en Gemeenten de Week van de Motoriek. Een week vol webinars waarin actuele inzichten uit wetenschap, beleid en praktijk worden gedeeld naast concrete tips en ervaringen.

Lees verder
Drenthe beweegt, Team Meedoen

Wereldmeiden starten in Hoogeveen met sportcarroussel

26 oktober 2021

Meisjes die nog niet zo lang in Nederland wonen maken donderdag 28 oktober kennis met sport in Nederland. Dan start op het hockeyveld van HHC het project wereldmeiden Hoogeveen. Acht wereldmeiden, van de ISK scholen in Hoogeveen, krijgen de kans om kennis te maken met sport en bewegen en de sportcultuur in Nederland. Zij worden daarin meegenomen door zogeheten maatjes, in Hoogeveen zijn dit meiden van HAVO 4 en 5 van het Roelof van Echten College met het profiel BSM (Bewegen, Sport & Maatschappij).

Lees verder
Team Meedoen

Het belang van sport en bewegen duidelijker dan ooit! Doe jij mee?

18 oktober 2021

‘Corona fungeert vooral als katalysator en vergrootglas van bestaande opgaven.’, is de belangrijkste conclusie uit een rapport van VDG en Provincie Drenthe. De Drentse samenleving laat veerkracht zien bij herstel na corona crisis. Maar de uitdagingen die er lagen voor de corona crisis zijn er nog steeds, ze liggen nu onder het vergrootglas. Op het vlak van sport en bewegen is dit niet anders.

Lees verder
Algemeen, Drenthe beweegt, Team Events, Team Infrastructuur, Team Meedoen, Team Sportclub

Mieke Zijl lost Hans de Lang af als directeur bestuurder SportDrenthe

1 oktober 2021

Per 1 oktober lost Mieke Zijl Hans de Lang af als directeur bestuurder van SportDrenthe. “Het tijd om een stapje terug te doen en me te laten aflossen door Mieke.”, aldus Hans de Lang. Mieke haar reactie: “Ik voel het als een eer en voorrecht om Hans af te mogen te lossen als directeur bestuurder en mij in die rol in te zetten om 'met sport en bewegen Drenthe nog beter te maken'.”

Lees verder
Drenthe beweegt, Team Events, Team Infrastructuur, Team Meedoen, Team Sportclub

Wie neem jij mee?

30 september 2021

Ik neem je mee: ben jij een sportieve ambassadeur?

Lees verder
Team Meedoen

Sportlocaties in gemeente Coevorden proeven in Nationale Sportweek aan de Gezonde Sportomgeving

28 september 2021

Coevorden stond van 17 tot en met 26 september helemaal in het teken van sport en bewegen, als host-city van de NOC*NSF Nationale Sportweek pakten ze groot uit en was er de gehele week een fantastisch programma opgezet. Voor JOGG-teamfit het moment om extra aandacht te vragen voor de Gezonde Sportomgeving.

Lees verder
Team Sportclub

ik neem je mee

28 september 2021

Ga jij ook een nieuwe sport oppakken? Doe mee met 'Ik neem je mee', dan lukt het!

Lees verder
Team Meedoen

Coronacheck in sportkantine: hoe kan een sportclub hier mee omgaan?

21 september 2021

Onder de noemer van ‘het loslaten van de 1,5m maatregelen’ gaan vanaf 25 september een aantal nieuwe regels in. Hoewel gepresenteerd als versoepelingen, voelt dit voor veel sportclubs als een verzwaring waar het gaat om de sportkantine, waar dezelfde regels gaan gelden als voor de horeca. De 1,5m afstand mag worden losgelaten, maar daar voor in de plaats komt een verplichte scan van een CoronaToegangsBewijs (CTB).

Lees verder
Team Sportclub

Toertocht handbikers & aangepast fietsen Ronde van Drenthe

9 september 2021

Na vier eerdere succesvolle toertochten voor handbikers organiseert de Ronde van Drenthe op zaterdag 23 en zondag 24 oktober 2021 een toertocht die ditmaal, naast de handbikes ook geschikt is voor mensen op aangepaste (lig)fietsen, duo-fietsen, driewiel-fietsen, tandems en fietsen met trapondersteuning.

Lees verder
Drenthe beweegt, Team Events, Team Infrastructuur, Team Meedoen, Team Sportclub

Op de Drentse bakfiets weer terug naar de sport

7 september 2021

Van vrijdag 17 september tot en met zondag 26 september is de NOC*NSF Nationale Sportweek. Coevorden is hostcity en zet deze hele week in het teken van ‘Coevorden, weer terug naar de sport’. Omdat Nederland als gevolg van de coronacrisis sportief tot stilstand kwam, is het dit jaar extra belangrijk om te laten zien hoe leuk het is om te sporten en om te ervaren hoe toegankelijk sportclubs eigenlijk voor iedereen zijn. Dat laten we graag zien door met onze speciale bakfiets deze week alle gemeenten aan te doen.

Lees verder
Drenthe beweegt

Hoe inclusief is jouw sportclub? Doe de inclusiecheck!

6 september 2021

Ruim 700.000 Nederlanders voelen zich nog niet welkom in de sport, maar helaas zijn sportaanbieders zich hier vaak niet van bewust. Dat is jammer, want sportclubs kunnen júist die drempels wegnemen om ervoor te zorgen dat iedereen met plezier kan sporten en bewegen. 

Lees verder
Algemeen, Drenthe beweegt, Team Events, Team Infrastructuur, Team Meedoen, Team Sportclub

Doe mee aan de Reuma Walk op 11 september Live of Home Edition

2 september 2021

Wil jij ook wandelen op een prachtige route die speciaal voor mensen met reuma is uitgezocht? Doe dan mee aan de Reuma Walk Live op zaterdag 11 september in Utrecht. Of wandel in je eigen omgeving met de Home Edition.

Lees verder
Team Meedoen

Fietsclub Hoogeveen succesvol van start

30 augustus 2021

Meer dan 30 enthousiaste fietsers reageerden op een aankondiging in het Torentje in de Hoogeveensche Courant of op het bericht dat ze persoonlijk kregen om mee te doen met de fietsclub Hoogeveen. Iedere donderdag tot 7 oktober wordt vanaf zwembad de Dolfijn ongeveer 25 kilometer gefietst.

Lees verder
Team Meedoen

OIM orthopedie organiseert loopclinics in Zwolle en Haren

18 augustus 2021

Wil jij met plezier hardlopen op je pro- of orthese? En misschien zelfs meedoen aan de 4 Mijl van Groningen of een ander loopevenement? Doe dan kosteloos mee aan de loopclinics in Zwolle of Haren, georganiseerd door OIM orthopedie.

Lees verder
Team Meedoen

Kaderscholing om senioren verantwoord te laten sporten en bewegen

10 augustus 2021

De gemeenten Emmen, Hoogeveen en Borger-Odoorn organiseren, ondersteund door SportDrenthe en Stichting Goud Vereg, een kaderscholing seniorensportleider. De gemeenten willen bijdragen aan het gezond ouder worden van hun inwoners en voeren een actief beleid om een gezonde leefstijl te stimuleren. Bewegen is daar een onderdeel van en het bevordert de zelfredzaamheid en zorgt voor meer sociaal contact. De vraag naar gediplomeerd sportkader voor deze snel groeiende doelgroep wordt steeds groter en biedt kansen voor een (toekomstig) lesgever.

Lees verder
Team Meedoen

Zomeractiviteiten voor de jeugd

12 juli 2021

De zomervakantie staar voor de deur. Even geen school en laten we hopen dat er geen nieuwe corona maatregelen volgen. Lekker buiten spelen en sporten met vriendjes en vriendinnetjes. De buurtsportcoaches in de Drentse gemeenten hebben veel leuke activiteiten voor jullie deze zomer.

Lees verder
Drenthe beweegt, Team Meedoen

Juni in het teken van clinics en sponsortocht aangepast sporten

12 juli 2021

Afgelopen maand waren er verschillende initiatieven waar Team Meedoen aangepast sporten (zijdelings) bij betrokken is geweest. Na lang stil te hebben gestaan zijn we blij dat er weer wat gebeurt. Voor deze kwetsbare doelgroep was de corona periode extra zwaar en vervelend, dat de sport nu weer voorzichtig kan opstarten is een groot gewin.

Lees verder
Team Meedoen

Officiële opening Regionaal Informatiepunt Sporthulpmiddelen

8 juli 2021

Woensdag 23 juni hebben bestuurslid Refik Kaplan van Treant Zorggroep en wethouder René van der Weide van de gemeente Emmen officieel het eerste Regionaal Informatiepunt Sporthulpmiddelen van Nederland geopend. Hiervoor werd een intentieverklaring getekend, waarin de gemeente en Treant hun intentie uitspreken om de participatie en huidige samenwerking in het Regionaal Informatiepunt Sporthulpmiddelen voort te zetten en het informatiepunt te borgen in de vaste werkwijze.

Lees verder
Team Meedoen

Webinars BIOR bieden inspiratie voor beweegvriendelijke omgeving

6 juli 2021

KennisLab BIOR Noord hield op 21 en 22 juni een drietal webinars. Hier volgt een korte terugblik en informatie over hoe je deze webinars kan terugkijken.

Lees verder
Team Infrastructuur

Ga van binnen naar buiten komende zomer

6 juli 2021

Het is Zomer! Tijd om van binnen naar buiten te gaan. Drenthe beweegt door stopt in de zomer, u kunt de afleveringen natuurlijk terug kijken. Maar aangezien bijna iedereen gevaccineerd is, de coronabesmettingen laag zijn en de maatregelen versoepeld kunnen we ook weer samen sporten en bewegen. Vanuit het platform seniorensport in Drenthe is er in veel gemeenten een zomerprogramma. Hieronder ziet u wat er in de provincie te doen is, vind u het programma in uw eigen gemeente en de contactgegevens van de buurtsportcoach in uw gemeente.

Lees verder
Team Meedoen

Side-events onderweg van het NK wielrennen naar het EK veldrijden

5 juli 2021

Drenthe staat bol van wielrennen deze zomer. In het weekend van 19 en 20 juni werd het Nederlands Loterij NK Wielrennen verreden op de VAM-berg en in november volgt het Europees Kampioenschap Veldrijden. Wielrennen kijken is leuk, maar ervaren nog beter. En daarom organiseert Drenthe beweegt, in samenwerking met SportDrenthe, een hele reeks activiteiten georganiseerd voor de inwoners om de wielersport te beleven en te proeven in Drenthe.

Lees verder
Algemeen, Drenthe beweegt, Team Events

Deelnemers Drenthe beweegt door gebaat bij de dagelijkse beweging

30 juni 2021

Begin april 2020 was ‘Drenthe beweegt binnen’ voor het eerst te zien op RTV Drenthe. Vrij snel na de aankondiging dat Nederland in lockdown ging door Corona staken Drenthe beweegt, SportDrenthe, provincie Drenthe en RTV Drenthe de koppen bij elkaar om de mogelijkheid van een beweegprogramma voor senioren te onderzoeken. Ruim een week later was de eerste uitzending te zien. Na de zomer ging het programma verder onder de noemer ‘Drenthe beweegt door.’ Woensdag 30 juni is de laatste uitzending te zien.

Lees verder
Drenthe beweegt, Team Meedoen

Meppel Actief komt met BIOR kaart met fiets- en wandelroutes

29 juni 2021

Tijdens de corona periode wonnen fietsen en wandelen enorm aan populariteit. Sporten in onze vertrouwde omgeving van de sportvereniging of de sportschool kon in de lange periodes van lock-down niet. Mensen zochten daarom de mooie Drentse buitenruimte op om in beweging te komen. Zeker in de lente en zomer was wandelen en fietsen favoriet tijdverdrijf van veel Drenten. Buiten was er gelukkig meer mogelijk, in groepjes van vier mocht er best veel.

Lees verder
Team Infrastructuur

Webinar gezonde buurten inspiratiebron voor co-creaties

24 juni 2021

In Gezonde Buurten werken kinderen, volwassen én gemeente samen aan het realiseren van een actieve, speelse en natuurlijke buurt. De aanwezigen zijn enorm geïnspireerd geraakt om in co-creatie aan de slag te gaan met Gezonde Buurten. 

Lees verder
Team Infrastructuur, Team Meedoen

Grote belangstelling voor webinar BIOR in sportakkoorden

21 juni 2021

Op maandag 14 juni organiseerde Team Infra van SportDrenthe/Drenthe Beweegt een online bijeenkomst voor de kartrekkers BIOR en Infra/duurzaamheid uit de lokale sportakkoorden van de Drentse gemeenten. Dat bewegen in de openbare ruimte een actueel onderwerp is bleek wel uit de aanmeldingen uit diverse geledingen van de 10 Drentse gemeenten.

Lees verder
Team Infrastructuur

Kenniscentrum Events organiseerde samen met VRD webinars ‘evenementen in Drenthe’

21 juni 2021

In april was het eerste webinar waar maar liefst 158 deelnemers online deelnamen. Half juni was het tweede webinar, waar duidelijk werd dat er komende zomer al weer veel meer mogelijk is. Er werd vooruitgekeken en de drie verschillende scenario's werden besproken: doorstroomevenementen, evenementen met basisregels of evenementen met testen.

Lees verder
Team Events

Gratis golfclinic voor sporters met een beperking

16 juni 2021

Golfclub de Semslanden organiseert voor de 4e maal een speciale golfclinic voor sporters met een beperking op woensdag 23 juni 2021. Tijdens deze golfclinic kunt u ervaren of golf ook voor u een passende en leuke (revalidatie) sport is. Onze golfleraren leren u de slagen, afgestemd op uw specifieke beperking zoals spierletsel, ALS, niet-aangeboren hersenletsel, PTSS, dwarslaesie etc.

Lees verder
Team Meedoen, Team Sportclub

Drents Platform Seniorensport in uitvoering

14 juni 2021

Het Drents platform Seniorensport is een samenwerking van Buurtsportcoaches Seniorensport uit de 12 Drentse gemeenten. Het doel van het platform is om elkaar te informeren en te inspireren. We zoeken interactie en werken nauw samen om te leren van elkaar. Vier keer per jaar komen we bij elkaar en dan bespreken we alle onderwerpen die te maken hebben met sport en bewegen voor senioren.

Lees verder
Team Meedoen

Kom in beweging met de virtuele toertocht

12 juni 2021

Het Nederlands Kampioenschap Wielrennen vindt dit jaar plaats op 19 en 20 juni op de Col du VAM in Wijster. In tijden waar grote fysieke evenementen niet altijd mogelijk zijn, kruipt het wielrennersbloed waar het niet gaan kan. De Virtuele Toertocht Nederlands Kampioenschap 2021 (VTNK’21) is gebaseerd op dit sportieve evenement en om mensen in beweging te krijgen.

Lees verder
Drenthe beweegt, Team Events

Freedom Ride zoekt vrijwilligers

10 juni 2021

Op 4 juli doet de Freedom Ride voor het eerst in haar historie Drenthe aan. De Freedom Ride is een wielertocht georganiseerd om de waarden vrijheid en democratie op een andere sportieve manier te gedenken. Dit bevrijdingsfestival op de fiets kon in mei helaas nog niet doorgaan, maar in juli gaat het alsnog plaatsvinden als individuele fietstocht.

Lees verder
Team Events

Gaat u op de fiets naar de sportvereniging?

10 juni 2021

SportDrenthe doet onderzoek naar fietsgebruik onder leden en bezoekers van sportverenigingen in Drenthe

Lees verder
Team Sportclub

Sport en Bewegen belangrijk speerpunt in uw partijprogramma

9 juni 2021

Met de gemeenteraadsverkiezingen voor de deur is het van belang dat inwoners weten hoe u als partij denkt over de actuele zaken binnen de gemeente. De inzet van Sport en Bewegen kan binnen al deze thema’s naar voren komen. Inwoners komen met sport en bewegen in aanraking op de sportvereniging en/of sportschool, op de school van de kinderen of bij de sportgroep voor senioren. Ook bij de huisarts, welzijnsinstelling en fysiotherapeut is aandacht voor bewegen in het dagelijkse leven. Zelfs op de werkvloer worden medewerkers geconfronteerd met de beweegnorm en de wens om minder te zitten.

Lees verder
Algemeen, Drenthe beweegt, Team Events, Team Infrastructuur, Team Meedoen, Team Sportclub

16 juni vervolg webinar Kenniscentrum Events komende periode

8 juni 2021

Vervolg op het webinar van de Veiligheidsregio Drenthe en het Kenniscentrum Events op 28 april. Met een update over wat er de komende periode lijkt te kunnen op het gebied van evenementen. Nog steeds hebben is er vertrouwen dat er deze zomer (veel) meer mogelijk gaat zijn, maar ook dat we nog niet direct terug kunnen naar de evenementen van voor de pandemie.

Lees verder
Team Events

Bijeenkomst Duurzame Infrastructuur in Lokaal Sportakkoord

2 juni 2021

In het lokaal sportakkoord is duurzame sportinfrastructuur, gezonde en positieve omgeving (of een andere benaming) een thema. Maar wat wordt nou precies verstaan precies onder een beweegvriendelijke omgeving? Wat willen we de inwoners nu eigenlijk bieden. Voor welke doelgroep moet die buitenruimte dan geschikt zijn? Hoe doen andere dorpen en gemeenten dat?

Lees verder
Team Infrastructuur

Beweegmomenten vrijdag 4 juni tijdens de Nationale Balkon Beweegdag

2 juni 2021

Vrijdag 4 juni is de nationale balkon beweegdag. Meerdere gemeenten hebben dit opgepikt en hebben deze vrijdag een beweegmoment bij verschillende seniorenflats.

Lees verder
Team Meedoen

Aftrap doortrappen op Wereldfietsdag

1 juni 2021

Vanuit het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe hebben alle wethouders van de Drents gemeenten besloten om als gehele provincie mee te doen met het Landelijke project “Doortrappen”. Hiermee zijn wij, Drenthe, de eerste provincie in Nederland waarbij alle gemeenten zich hierbij hebben aangesloten. Het programma is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Lees verder
Drenthe beweegt, Team Meedoen

Online sessies voor BCS’s Brede Regeling Combinatiefuncties

1 juni 2021

Komende weken staan de online sessies 'lerende netwerken' van het VSG over Brede Regeling Combinatiefuncties op het programma. SportDrenthe is samen met Sport Fryslân en Huis voor de Sport Groningen betrokken bij de organisatie van de sessies. De Buurtsportcoach Academy Noord heeft hier een belangrijke voortrekkersrol in.

Lees verder
Drenthe beweegt, Team Infrastructuur

Verenigingen mogen weer meer vanaf 5 juni

31 mei 2021

We hebben er lang op gewacht, maar vanaf volgend weekend kunnen we in principe weer genieten van de sport bij je club. En ook de derde helft behoort weer tot de mogelijkheden. Bekijk welke mogelijkheden de versoepelingen kunnen bieden aan de verenigingen.

Lees verder
Team Sportclub

NOC*NSF neemt de kinderen mee naar de Olympische spelen met Team NL In de klas

27 mei 2021

Over een kleine drie maanden is het zover: de Olympische en Paralympische Spelen vinden plaats in Tokyo. Na het uitstellen van de Spelen in 2020, gaan deze naar alle waarschijnlijk een jaar later toch plaatsvinden. We kijken er naar uit! In aanloop naar deze bijzondere Olympische en Paralympische Spelen heeft
NOC*NSF een lespakket ontwikkeld dat leerkrachten van het basisonderwijs (groep 5/6 en groep 7/8) kunnen gebruiken.

Lees verder
Drenthe beweegt, Team Events, Team Meedoen

Zoek uw beweging buiten komende zomer

26 mei 2021

In maart vorig jaar stond de wereld opeens stil! De corona pandemie zorgde overal in de wereld voor ziekte en ingrijpende maatregelen waren nodig om de pandemie te bedwingen. Ook in Nederland kwamen we in een strenge lock-down en tot op de dag van vandaag gelden er nog altijd strenge maatregelen.

Lees verder
Drenthe beweegt, Team Meedoen

Jouw zomervakantie: wat gaan we doen?

25 mei 2021

De zomervakantie staat voor de deur. Door corona is het ook dit jaar geen normale zomer. Velen van jullie blijven waarschijnlijk thuis. En thuis is er minder te doen dan normaal.

Lees verder
Drenthe beweegt, Team Meedoen

Meppel Actief brengt BIOR plekken in beeld voor de inwoners

25 mei 2021

In de gemeente Meppel kan volop worden bewogen, gewoon bij iedere inwoner om de hoek. In iedere wijk zijn openbare beweegplekken die voor jong en oud aantrekkelijk zijn. Onder openbare beweegplekken vallen bijvoorbeeld speeltuinen, parken, pannakooien, basketbalvelden en sportparken. De ene plek zal aantrekkelijker zijn voor kinderen en jongeren, andere plekken worden juist meer gebruikt door volwassenen. Alle openbare beweegplekken zijn uitermate geschikt om activiteiten te organiseren.

Lees verder
Team Infrastructuur

Campagne Fit Op Jouw Manier gestart

20 mei 2021

Skateboardend naar werk of wandelen met de buurvrouw? Iedereen kan een stap of een stapje zetten om gezonder te eten, meer te bewegen en beter te ontspannen. Maar wat voor de één werkt, werkt voor de ander niet en omgekeerd. Voor veel mensen is het niet makkelijk om te bedenken welke gezonde leefstijltips het best bij hen passen.

Lees verder
Algemeen, Drenthe beweegt, Team Events, Team Infrastructuur, Team Meedoen, Team Sportclub

Wat vond u van Drenthe beweegt door?

19 mei 2021

Nu we langzaamaan van 'binnen naar buiten kunnen', de corona maatregelen steeds verder worden versoepeld en we eindelijk ook weer in groepjes binnen kunnen sporten komt er ook een einde aan Drenthe beweegt door. Op 30 juni is de laatste aflevering te zien op TV Drenthe. Graag horen we van u wat u vond van het programma.

Lees verder
Drenthe beweegt, Team Meedoen

Unieke kans voor Drenthe: chat met Erik Scherder

18 mei 2021

Drenthe Beweegt organiseert woensdag 26 mei digitale bijeenkomst ‘Van Binnen naar Buiten’, Wat wordt het nieuwe normaal en hoe belangrijk is bewegen in je dagelijkse leven. Erik Scherder in de hoofdrol. Speciaal voor Drenthe zal hij ruim een uur spreken over het belang van sport en bewegen voor je brein.

Lees verder
Drenthe beweegt

Vanaf 19 mei weer meer sport mogelijk

18 mei 2021

Vanaf morgen mag er eindelijk iets meer voor de sport in Nederland. Langzaamaan gaan de cijfers met corona besmettingen en de IC-opnames naar beneden. Dat betekent dat er ook voor de sport eindelijk versoepeld kan worden. Het zijn kleine stapjes, de verwachting is wel dat er binnenkort steeds een beetje meer mag.

Lees verder
Algemeen, Team Sportclub

Verschillende gemeenten subsidie ‘frisse start’ geopend voor o.a. verenigingen

3 mei 2021

De provincie Drenthe ondersteunt - via gemeenten - organisaties die afhankelijk zijn van vrijwilligers met een subsidie zodat zij een frisse start kunnen maken zodra de coronamaatregelen dat toelaten. De subsidie dient ten goede te komen aan vrijwilligersinitiatieven die sociaal-culturele activiteiten organiseren die bijdragen aan de vitaliteit en kwaliteit van leven en wonen in Drenthe.

Lees verder
Algemeen, Team Events, Team Sportclub

Regionaal Informatiepunt Sporthulpmiddelen gestart in Emmen

3 mei 2021

De gemeente Emmen is in samenwerking met Treant Zorggroep een Regionaal Informatiepunt Sporthulpmiddelen gestart. Bij dit Regionaal Informatiepunt kunnen zowel inwoners als professionals uit de gemeente Emmen, maar ook uit de gemeenten Coevorden en Borger-Odoorn, terecht voor advies over het uitproberen, het aanvragen, de vergoedingen en technische aspecten van sporthulpmiddelen. Daarnaast kunnen zij ook worden geholpen bij het zoeken en vinden van een passende beweeg- of sportactiviteit.

Lees verder
Team Meedoen

De Groene As, doorfietsroute Groningen Assen

29 april 2021

Sinds 2015 wordt er gewerkt aan de realisatie van een doorfietsroute 'De Groene As' tussen Groningen en Assen ter bevordering van het fietsverkeer tussen beide steden en het fietsnetwerk in de regio. De betrokken provincies en de gemeenten zien de doorfietsroute 'De Groene As' in een groter maatschappelijk en economisch kader dan alleen het realiseren van een fietspad.

Lees verder
Team Infrastructuur

Onderzoek start passend voetbal in Zwolle

26 april 2021

De KNVB, afdeling passend voetbal, is samen met gehandicaptensport Nederland aan het onderzoeken of er animo is om te starten met amputatie- en blindenvoetbal in Zwolle. Om een behoeftepeiling te doen onder de doelgroep zijn twee enquêtes uitgezet.

Lees verder
Drenthe beweegt, Team Meedoen, Team Sportclub

Kenniscentrum Events organiseert samen met VRD een webinar over het organiseren van events in Drenthe

21 april 2021

Versoepelingen laten op zich wachten. Testevents vinden plaats, of worden toch weer afgelast. FieldLabs, proeven met toegangstesten, 1,5m doorstroomevenementen, er zijn enorm veel ontwikkelingen nationaal en regionaal. Maar voor de meeste organisatoren van evenementen is er vooral sprake van grote onzekerheid.

Lees verder
Team Events

Senioren in de wacht voor vaccinatie op weg naar beweegmomentjes en sociaal contact

20 april 2021

Buurtsportcoaches doen er alles aan om senioren die momenten juist nu al te bieden. We zijn al dik een jaar verder sinds de eerste corona lockdown. Premier Rutte belooft elke persconferentie weer: ‘We zijn er bijna, houd vol!’. Iedereen wil weer naar buiten en zijn of haar (sociale) leven weer oppakken. En onze senioren willen niets liever dan weer samen in beweging. De buurtsportcoaches in Drenthe zijn bijzonder creatief en proberen ook nu met de senioren te kijken wat kan er wél!

Lees verder
Team Meedoen

Enorme belangstelling voor “Fit naar de Veldslag” met Gerard Kemkers

16 april 2021

Op 22 maart lanceerde Velodroom samen met Gerard Kemkers de campagne "Fit naar de Veldslag". De belangstelling voor deze actie blijkt enorm. Met ruim 250 aanmeldingen blijkt dat veel mensen behoefte hebben aan een gezondere en sportieve leefstijl, iets dat zowel Gerard Kemkers, de coaches en Velodroom natuurlijk toejuichen. A.s. zaterdag 17 april is de selectiedag en worden de uiteindelijke 8 deelnemers gekozen.

Lees verder
Algemeen, Drenthe beweegt, Team Meedoen

Groeiend draagvlak voor rookvrij sport en spel

13 april 2021

Eind 2018 heeft de rijksoverheid het Nationaal Preventieakkoord gesloten waar Team:Fit ook bij is aangesloten. In het preventieakkoord wordt ingezet op de verbetering van de gezondheid van de Nederlandse bevolking. Het akkoord richt zich op drie thema’s, de drie grootste veroorzakers van ziekten in Nederland, namelijk: roken, alcohol en voeding.

Lees verder
Team Sportclub

Wat doe jij op Wereldgezondsheidsdag?

7 april 2021

Afgelopen jaar is het meer dan ooit over gezondheid en een gezonde leefstijl gegaan. De corona pandemie heeft enorme impact op de gezondheid en laat ook zien hoe belangrijk een gezonde leefstijl is. Vandaag op Wereldgezondheidsdag is het goed om daar stil bij te staan.

Lees verder
Team Meedoen

Drentse verenigingen zijn klaar om leden weer te laten sporten

1 april 2021

Het gemis van samen sporten, het sociaal contact en competitie is groot. Dit bleek tijdens de online sessies die Sportclub Drenthe iedere woensdagavond in maart organiseerde. De tendens bij de verenigingen in Drenthe is positief: weinig leden die opzeggen, sponsoren blijven trouw aan de club en vrijwilligers staan te springen weer aan de slag te gaan. Maar voor hoe lang kunnen clubs dit vasthouden?

Lees verder
Team Sportclub

Midden-Drenthe wijst openbare ruimte aan als sportaccommodatie

29 maart 2021

Vanaf dinsdag 16 maart zijn de corona regels voor het sporten in de buitenlucht versoepeld. Ook sporters vanaf 27 jaar mogen in groepjes van vier personen – op anderhalve meter – buiten sporten. Het sporten mag op sportaccommodaties of op plekken die door de gemeente zijn aangewezen.

Lees verder
Team Infrastructuur

Coronapeiling onder verenigingen

29 maart 2021

De vragenlijst voor de 3e coronapeiling voor de sportverenigingen in Nederland staat klaar om verspreid en ingevuld te worden.

Lees verder
Team Sportclub

De Avond4daagse gaat dóór!

23 maart 2021

Een jaar zonder Avond4daagse is natuurlijk ondenkbaar. Maar we hebben goed nieuws! Met de speciale editie van hét wandelfestijn kunnen we ook dit jaar toch gaan lopen. Doe jij ook mee aan de Avond4daagse - Home Edition?

Lees verder
Drenthe beweegt, Team Meedoen

SportDrenthe zet zich samen met Velodroom in voor de fiets-uitdaging: Fit naar de Veldslag

23 maart 2021

Velodroom en Gerard Kemkers zoeken 4 mannen en 4 vrouwen die de sportieve strijd met zichzelf willen aangaan. Onder leiding van een team van professionals is hun ultieme doel om in 4 maand zo fit te worden dat zij op 4 september 2021 de Velodroom Veldslag om Norg kunnen fietsen.

Lees verder
Drenthe beweegt, Team Events, Team Infrastructuur, Team Meedoen, Team Sportclub

Online inspiratie sessies gezonde sportomgeving

22 maart 2021

Door de ontwikkeling vanuit de lokale sportakkoorden is er steeds meer aandacht voor een gezonde sportomgeving. NOC*NSF organiseert in samenwerking met met een aangehaakte Team:Fit Coach verschillende inspiratiesessies met dit thema. Op 29 maart is een online inspiratiesessie bij te wonen.

Lees verder
Team Sportclub

Onzekerheid voor evenementen organisatoren grootste uitdaging

22 maart 2021

Tijdens de online kennisbijeenkomst van maart met evenementen organisatoren merkt het Kenniscentrum Events dat er grote onzekerheid is. Wat kan en mag er straks wel, wanneer kunnen we echt beginnen en welke risico's lopen we als we gaan starten met de voorbereidingen.

Lees verder
Team Events

Online kennis café ‘Kan ik Meedoen?’

17 maart 2021

Iedere jongere die wil sporten of bewegen, kan dat doen in Nederland. Of ligt het niet zo simpel? Kenniscentrum Sport & Bewegen organiseert in samenwerking met Jeugdfonds Sport & Cultuur donderdagmiddag 25 maart 2021 het online Kenniscafé: ‘Kan ik meedoen?’.

Lees verder
Algemeen, Team Meedoen, Team Sportclub

Online Brede Regeling Combinatiefuncties

16 maart 2021

De Vereniging Sport en Gemeenten zal in het voorjaar van 2021 de bijeenkomsten Brede Regeling Combinatiefuncties weer digitaal aanbieden. Dit keer gebeurd dat per provincie, in samenwerking met de provinciale sportorganisaties.

Lees verder
Drenthe beweegt, Team Infrastructuur

Online kennismaking ‘Op weg naar de ouderenvriendelijke sportvereniging in Drenthe’

16 maart 2021

Sportclub Drenthe en het Nationaal Ouderenfonds organiseren op woensdag 24 maart 2021 samen met 12 buurtsportcoaches senioren uit de Drentse gemeenten een kennismaking (online) over OldStars Sport. Steeds meer sportclubs denken na over het betrekken en binden van diverse doelgroepen binnen de vereniging. Voor de doelgroep 55+ liggen er kansen met het programma OldStars Sport. Hierbij is het motto: een leven lang sporten en bewegen bij de vereniging.

Lees verder
Team Sportclub

VSG Kennisweek sport en gemeenten 2021

16 maart 2021

Maandag 22 maart tot en met donderdag 1 april online via Zoom. Het programma biedt een grote variëteit aan onderwerpen, een ruime keuze uit verschillende thema’s en actuele beleidsvraagstukken op het terrein van lokaal sport- en beweegbeleid. U kunt uw eigen programma samenstellen uit 20 onderwerpen, onderverdeeld in vijf themapleinen: Sport en accommodaties, Sport en maatschappij, Sport en economie, Sport en beweegstimulering en Integraal sport- en beweegbeleid.

Lees verder
Drenthe beweegt, Team Events, Team Infrastructuur, Team Meedoen, Team Sportclub

Koningsspelen lanceert energizers voor in de klas

15 maart 2021

Doet uw school al mee aan de Koningsspelen op vrijdag 23 april? Dan kunt u nu ook gebruik maken van de 'Koningsspelen Moves'. Dit zijn energizers voor in de klas, ontwikkeld in samenwerking met Lucia Marthas en Kinderen voor Kinderen. Doet uw school nog niet mee aan de Koningsspelen geef u dan nog op.

Lees verder
Team Meedoen

Geslaagde webinars voor verenigingen – besturen in coronatijd

11 maart 2021

Besturen in crisistijd, in deze langdurige corona crisis in het bijzonder, vraagt een grote inspanning van besturen. Niet alleen brengt het organisatorische uitdagingen met zich mee, maar ook financieel hebben de corona maatregelen grote gevolgen voor sportverenigingen, Sportclub Drenthe heeft inmiddels twee succesvolle online sessies gehad over de financiële maatregelen die clubs kunnen aanvragen. In de derde sessie op woensdag 10 maart ging het vooral over ledenbinding en clubgevoel.

Lees verder
Team Sportclub

SportDrenthe start met voorbereiding project Wereldmeiden

4 maart 2021

Stel: je moest als jonge vrouw je land verlaten en woont nu in Nederland. Je kent je nieuwe omgeving, de taal en de mensen nog niet en voelt je alleen. Dit project helpt door deze meiden te laten sporten, onder begeleiding van meiden die al langer in Nederland zijn en meiden die lid zijn van een sportvereniging. Na een kennismaking met verschillende sporten schrijft iedere deelnemer zich samen met een begeleider (tijdelijk) in bij een sportvereniging, of start zelf een clubje. Zo kunnen ze gezellig samen bewegen, én elkaar beter leren kennen.

Lees verder
Team Meedoen, Team Sportclub

Onderzoek Special Heroes Nederland naar sportvervoersvoorziening

3 maart 2021

Stichting Special Heroes Nederland coördineert, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de sportvervoersvoorziening voor teamsporters met een ernstige (lichamelijke) beperking.

Lees verder
Team Meedoen

SportDrenthe partner in Europees project Move the Mind

2 maart 2021

Het 'Move the Mind: Empowerment for well-being through sport’ behandelt de mentale gevolgen van crises in het algemeen en de huidige COVID-pandemie in het bijzonder, met als belangrijkste doel de positieve mentale aspecten van fysieke activiteit en sport te benutten voor overwinnen van en aanpassen aan uitdagende situaties, en zo bijdragen aan het welzijn van mensen.

Lees verder
Drenthe beweegt, Team Meedoen

Wielerplatform Drenthe ondergebracht bij SportDrenthe

2 maart 2021

Per 1 januari valt het wielerplatform Drenthe onder SportDrenthe en Kenniscentrum Events. Nog altijd is Herman Strijbosch de contactpersoon en hij is te vinden op het wielercentrum in Assen, samen met zijn nieuwe collega Stef de Jonge.

Lees verder
Team Events

Team infrastructuur; een introductie

2 maart 2021

Met het nationaal sportakkoord, getekend in 2019, ondertekende vele organisaties in Nederland de inzet op een duurzame sportinfrastructuur. De ambitie is om Nederland te voorzien van een functionele, goede en duurzame sportinfrastructuur. De exploitatie van sportaccommodaties wordt sterk verbeterd, de openbare ruimte wordt beweegvriendelijk ingericht en alle sportaccommodaties zijn straks duurzaam.

Lees verder
Team Infrastructuur

Bekijk live het verkiezingsdebat ‘preventie, gezonde leefstijl, sport en bewegen’ op 4 maart

1 maart 2021

Op donderdag 4 maart van 16.00 tot 17.30 uur organiseert SportDrenthe met SK12, samen met NOC*NSF, sportbonden en meer dan 24 partners uit de zorg-, welzijns-, onderwijs-, en sport- en beweegsector een verkiezingsdebat vanuit Nieuwspoort over 'preventie, gezonde leefstijl, sport en bewegen'. Zorg ervoor dat je er online bij bent!

Lees verder
Algemeen, Drenthe beweegt, Team Events, Team Infrastructuur, Team Meedoen, Team Sportclub

Jongeren als vrijwilliger bij een evenement

24 februari 2021

Nog steeds Kenniscentrum Events vol goede hoop dat 2021 ons alsnog een mooie evenementen en festivalzomer gaat brengen. Waarschijnlijk zijn het nog steeds 1,5 meter evenementen, maar er is langzaam hoop op een revival van onze branche. Afgelopen zomer bleek dat juist in corona-tijd het voor evenementenorganisatoren extra belangrijk is om jongeren te betrekken als vrijwilliger.

Lees verder
Team Events

Ongeveer 800.000 jongeren staan open voor een maatschappelijke diensttijd (MDT).

23 februari 2021

In oktober 2020 verscheen in Trouw een artikel over onderzoek ‘Achter de motivatie van jongeren voor vrijwillige inzet’ (NJR, 2019). Dit onderzoek betreft de participatie in het MDT (maatschappelijke diensttijd) project onder 1454 jongeren tussen de 16 en 26 jaar die werd uitgevoerd door Kantar Public en NJR (Nationale Jeugdraad).

Lees verder
Team Sportclub

SportDrenthe en Drentse sportakkoorden

22 februari 2021

In bijna alle 12 Drentse gemeenten is inmiddels een start gemaakt met de uitvoering van de sportakkoorden. Wij zijn trots daar deelgenoot van te (hebben) mogen zijn.

Lees verder
Algemeen, Drenthe beweegt, Team Events, Team Infrastructuur, Team Meedoen, Team Sportclub

Aandacht voor gezonde sportevenementen in Drenthe

22 februari 2021

Het Kennis- en Supportcentrum Events, Drenthe gezond en JOGG hebben de handen ineengeslagen voor het inrichten van gezonde sportevenementen in Drenthe. Team:Fit is de werkwijze waarmee JOGG zich inzet voor een gezondere sportomgeving.

Lees verder
Team Events, Team Sportclub

vierde webinar Nederland Rookvrij op 10 maart

22 februari 2021

Na drie boeiende webinars van het netwerk Nederland Rookvrij, nodigen zij u graag uit voor een volgend webinar op 10 maart, waarin een debat met de politieke jongerenorganisaties centraal staat.

Lees verder
Team Sportclub

Online bijeenkomsten ‘Sportclub Drenthe door de corona-crisis’

15 februari 2021

Als Sportclub Drenthe (onderdeel van provinciale sportorganisatie SportDrenthe) streven wij naar een actief en gezond sportlandschap in de provincie Drenthe. De Drentse sportverenigingen hebben een essentiële positie en al sinds het begin van de Corona-pandemie maken wij ons hierover ernstig zorgen.

Lees verder
Team Sportclub

Zorg met beweegvriendelijke openbare ruimte voor meer beweging

11 februari 2021

Een beweegvriendelijke openbare ruimte heeft een preventieve werking op de gezondheid van mensen, zorgt voor een betere mentale gezondheid, stimuleert de ontwikkeling van kinderen en kan bovendien een socialiserende functie hebben.

Lees verder
Team Infrastructuur

Online sessie Kenniscentrum Events: update evenementen en corona

11 februari 2021

Het jaar 2020 gaat de geschiedenisboeken in als het jaar waarin corona het dagelijks leven overhoop gooide. Maatregelen, sluitingen en lockdowns vragen van iedereen het uiterste. Hoewel er ook veel begrip is, is het ook voor de evenementensector een stil jaar met een te lege agenda.

Lees verder
Team Events

SportKracht12 start met kosteloze begeleiding van sportverenigingen bij het verduurzamen van hun sportaccommodatie

11 februari 2021

Sportkracht12, de landelijke organisatie waarin alle Provinciale Sport Organisaties (PSO’s) zijn verenigd, treedt per 1 februari toe tot het netwerk van NOC*NSF voor het begeleiden van sportverenigingen bij het verduurzamen van hun sportaccommodatie. Met haar landelijke dekkend netwerk speelt Sportkracht12 een essentiële rol in de Routekaart Verduurzaming Sport. De doelstelling van deze routekaart betreft 95% CO2 reductie op alle sportaccommodaties in Nederland in 2050, met een tussentijdse doelstelling van 49% CO2 reductie in 2030.

Lees verder
Team Infrastructuur, Team Sportclub

Wandelen is een gratis medicijn

11 februari 2021

Wandelen, dat kan toch iedereen? Daar is niks aan, gewoon je ene been voor de andere en gaan. Maar waarom wordt er dan niet zoveel gewandeld, terwijl we weten dat wandelen heel erg gezond is en veel positieve invloeden heeft op een gezond leven.

Lees verder
Team Meedoen

Deelnemers Nationale Diabetes Challenge en OldStars missen het samen sporten enorm

3 februari 2021

In deze bijzondere tijden van corona is er onder ouderen een groot gemis om samen te kunnen sporten. De maatregelen volgen elkaar bliksemsnel op. Mag je ene week nog samen sporten, mag het een week later nog maar in groepjes van 4. Weer een week later mag je alleen nog maar met zijn 2en sporten op afstand om vervolgens te horen dat georganiseerd sporten weer even helemaal niet mag.

Lees verder
Team Meedoen, Team Sportclub

Project Maatschappelijke Diensttijd verlengd tot 1 augustus

2 februari 2021

Drentse jongeren tussen de 14 en 30 kunnen nog steeds bij hun sportvereniging een vrijwilligersvergoeding krijgen en een aansluitende cursus volgen op onze kosten. Een mooie kans voor zowel jongeren als verenigingen.

Lees verder
Team Sportclub

Een leven lang sporten en bewegen in een inclusieve sport- en beweegomgeving

2 februari 2021

SportDrenthe zet zich vanuit het team meedoen in om een inclusieve sport- en beweegomgeving te creëren. Sporten en bewegen moet voor iedereen mogelijk zijn, ongeacht iemands leeftijd, fysieke of mentale gezondheid, etnische achtergrond, seksuele geaardheid of sociale positie. Ondanks dat er mogelijkheden te over zijn om te sporten en bewegen ervaren veel mensen nog altijd een belemmering om te beginnen met bewegingsarmoede voor veel mensen als gevolg.

Lees verder
Team Meedoen

Net(z) werk in de sport

1 februari 2021

Om met sport meer grensoverschrijdende contacten in het EDR-grensgebied te realiseren in de provincie Groningen, Drenthe, Oost-Friesland en Emsland in Duitsland hebben SportDrenthe, Huis voor de Sport Groningen en KreisSportBund Emsland gezamenlijk een drietal subsidievragen ingediend in het kader van Net(z) werk in de sport.

Lees verder
Algemeen

Online update evenementen en corona op 17 februari

26 januari 2021

Kenniscentrum Events organiseert een online bijeenkomst voor evenementenorganisatoren over de gevolgen van de corona maatregelen voor evenementen in 2021. De veiligheidsregio Drenthe kwam met de mededeling dat alle evenementen tot 1 juni verboden zijn. Dit zet voor velen een streep door de agenda.

Lees verder
Team Events

Geslaagde online bijeenkomst ‘gezondere sportomgeving’ en uitreiking certificaat

25 januari 2021

Woensdagavond 20 januari jl. namen 10 sportverenigingen, een zwembad en dorpshuizen uit Hoogeveen en De Wolden deel aan de onlinebijeenkomst ‘gezondere sportomgeving’. De bijeenkomst werd georganiseerd door JOGG Hoogeveen/De Wolden in samenwerking met Team:Fit.

Lees verder
Team Sportclub

Gouden Gezondere Sportkantine certificaat voor 3RD Half Sportbar

25 januari 2021

Woensdagmiddag 20 januari jl. heeft Ankie het gouden Team:Fit certificaat ontvangen voor haar 3RD Half Sportbar, uit handen van wethouder Jaap van der Haar in bijzijn van buurtsportcoach Liane van Elp (Meppel Actief&Gezond) en Team:Fit coach Wineke Holtrop.

Lees verder
Team Sportclub

Provincie biedt vrijwilligersorganisaties steuntje in de rug

20 januari 2021

Vrijwilligersorganisaties ontvangen van de provincie financiële steun, zodat zij een frisse start kunnen maken zodra de coronamaatregelen dat toelaten. Via een digitaal portaal is meer informatie te vinden over de subsidie die de provincie beschikbaar stelt. Het aanvragen van de subsidie gaat via de Drentse gemeenten, omdat zij het beste inzicht hebben in de organisaties die actief zijn in hun gemeente.

Lees verder
Algemeen, Team Events, Team Infrastructuur, Team Meedoen, Team Sportclub

De impact van een valincident wordt vaak onderschat

12 januari 2021

Valrisico’s nemen toe naarmate mensen ouder worden en regelmatig horen we over ouderen die gevallen zijn en een tijd moeten revalideren om weer te herstellen. Wat belangrijk is om te weten dat er zelfs een percentage ouderen is die niet geneest van de val en door het incident zelfs komt te overlijden.

Lees verder
Team Meedoen

Inspiratiepaper ‘Samen in beweging naar een inclusieve samenleving!’

11 januari 2021

De Coalitie voor Inclusie presenteert met trots: de inclusieve inspiratiepaper ‘Samen in beweging naar een inclusieve samenleving! De inspiratiepaper is gemaakt in opdracht van het ministerie van VWS in het kader van het programma Onbeperkt meedoen! Dit programma heeft als doel om te zorgen dat mensen met een beperking minder drempels ervaren in hun dagelijks leven en volwaardig en gelijkwaardig kunnen deelnemen aan de maatschappij.

Lees verder
Team Meedoen

Stimuleringsbudget beschikbaar voor sport- en beweegaanbieders

5 januari 2021

Diversiteit en inclusie in de sport is belangrijk. Om sport- en beweegaanbieders te motiveren met dit thema aan de slag te gaan kunnen zij gebruik maken van het stimuleringsbudget. Dit budget kunnen zij gebruiken voor bijvoorbeeld het binden van nieuwe sporters, het starten van een ontwikkelingstraject of het aangaan van een samenwerking met een regionale organisatie. Zo proberen we samen meer mensen te bereiken die zich nog niet thuis voelen in de sport door bijvoorbeeld etnische achtergrond, leeftijd, fysieke of mentale beperking, seksuele geaardheid of sociale positie.

Lees verder
Team Meedoen, Team Sportclub

Jeugdfonds helpt ouders in nood

5 januari 2021

Veel gezinnen zitten krap door de coronapandemie. Een van de eerste uitgaven die sneuvelden was de sportclub of de muziekles van de kinderen. Dit fonds betaalt de contributie of het lesgeld zodat kinderen gewoon mee kunnen blijven doen.

Lees verder
Team Meedoen

Leerlijn Bewegen in de Openbare Ruimte 2021

21 december 2020

Een beweegvriendelijke openbare ruimte heeft een preventieve werking op de gezondheid van mensen, zorgt voor een betere mentale gezondheid, stimuleert de ontwikkeling van kinderen en kan bovendien een socialiserende functie hebben.

Lees verder
Drenthe beweegt, Team Infrastructuur

RAAK project

15 december 2020

In dit tweejarig SIA RAAK onderzoeksproject ‘Buurtsportcoach als katalysator voor beweegvriendelijke buurten’, werken we toe naar een open en online leeromgeving voor buurtsportcoaches om te kunnen samenwerken in en aan een beweegvriendelijke buurt. Het Kennislab BIOR noord, met partner SportDrenthe, participeert in dit project vanuit ‘het veld’. In 2019 zijn we gestart met dit project.

Lees verder
Team Infrastructuur

SportDrenthe partner in sociale agenda provincie Drenthe

15 december 2020

Gezond, gelukkig en veilig opgroeien in Drenthe. We gaan voor gelijke kansen voor iedereen. Voor goede zorg, voldoende onderwijs, passende woningen, zonder armoede. In Drenthe mag je zijn wie je wilt zijn. Met Sociaal Drenthe gaan we met gemeenten en betrokken partijen aan de slag om dit te realiseren.

Lees verder
Team Meedoen

Drenthe sport- en beweegregio

15 december 2020

Al ruim tien jaar geleden heeft Drenthe er bewust voor gekozen om sport en bewegen in te zetten om een aantal vragen in de samenleving aan te pakken. Mooie samenwerking tussen gemeenten, de provincie en allerlei organisaties hebben er voor gezorgd dat sport en bewegen een belangrijke rol spelen in het gezonder, socialer en aantrekkelijker maken van Drenthe. Met zoveel succes dat Drenthe in 2018 genomineerd is als Sportregio van Europa en eind 2019 zelfs is uitgeroepen tot beste Sportregio van heel Europa, de European Community of Sport 2019.

Lees verder
Drenthe beweegt, Team Infrastructuur

Traject Positief Sportklimaat gaat gewoon door bij VV Actief

23 november 2020

'Corona positief?' is te lezen op de site van VV Actief. 'Ja, er zijn zeker ook positieve zaken. Zoals hoe er door de jeugd elke week toch nog gespeeld wordt op ons Sportpark. Hoe trainers en leiders elkaar (beter) leren kennen, van elkaar leren. Kinderen de ruimte hebben om zichzelf te herontdekken. Plezier voorop staat en er vanaf straalt.'

Lees verder
Team Sportclub

SportDrenthe partner in project Wereldmeiden

19 november 2020

SportDrenthe is partner in het project Wereldmeiden en zal in 2021 het project uitrollen in een aantal Drentse gemeentes. Het gaat er om dat jonge meiden in de leeftijd van 14 tot 28 jaar leeftijdsgenootjes met een migratie achtergrond, vluchtelingenmeiden, meenemen naar verschillende sportverenigingen om te ervaren wat sporten is en wat het kan bijdragen aan de integratie.

Lees verder
Team Meedoen, Team Sportclub

Online Bijeenkomst Verenigingen goed bezocht: communicatie is het toverwoord

12 november 2020

Woensdagavond, 19.30 uur. Ruim vijfentwintig verenigingsbestuurders en enkele sportprofessionals sparren online over de vraag ‘hoe komt onze sportclub door de corona-crisis’. Conclusie: we missen het verenigingsleven, we maken ons zorgen, maar we slaan ons er wel doorheen.

Lees verder
Team Sportclub

Gezocht: sportverenigingen voor sporters met een visuele beperking voor een interview over gevolgen corona(maatregelen)

19 oktober 2020

Welke drempels ervaren sportverenigingen voor sporters met een visuele beperking bij het opstarten van hun trainingen en wedstrijden en hoe kan Gehandicaptensport Nederland hierin ondersteunen?

Lees verder
Team Meedoen

Verduurzaming sportaccommodaties in de gemeente met een serious game

19 oktober 2020

Kenniscentrum Sport & Bewegen ontwikkelde samen met partners RVO en VSG een serious game over de verduurzaming van sportaccommodaties. In 20 minuten vergroot je daarmee jouw kennis én ervaar je of het je lukt om in de (fictieve) gemeente de duurzaamheidsdoelstellingen van 2030 te halen.

Lees verder
Team Infrastructuur, Team Sportclub

Aftrap en ondertekening sportakkoord Tynaarlo

8 oktober 2020

Op 7 oktober hebben wij met een groot deel van de partners van het sport- en beweegakkoord een prettige aftrap en ondertekening gehad van het sport- en beweegakkoord in Tynaarlo. Ongeveer 25 mensen waren aanwezig in sporthal De Kamp, waar afgetrapt werd door wethouder Hans de Graaf. Sportformateur Hans Slender presenteerde een samenvatting van het sportakkoord.

Lees verder
Team Sportclub

Bouwen aan de openbare ruimte: zo inrichten om de Drent te verleiden tot bewegen

28 september 2020

Op 24 september kwam het netwerk Kennislab BIOR Boord bijeen in de RLS Eelde. Het inzicht verwerven in de aanwezige expertise die de partners meebrengen was het doel.  Nu is het zaak om die expertise in te zetten om  de beweging verder te brengen.

Lees verder
Team Infrastructuur

Tangenborgh groep maakt met SportDrenthe beweegfilmpjes voor bewoners

24 september 2020

Saskia Timmermans (beleidsmedewerker Tangenborgh groep) vertelt: “We organiseren altijd een activiteit op wereld alzheimer dag. Dat was nu wat ingewikkeld met corona, maar we wilden zeker iets doen. Het thema jong en oud, dat past goed bij onze doelgroepen.

Lees verder
Team Meedoen

Investeren in sport en bewegen zorgt voor een energiek, inclusief en gezond Nederland

24 september 2020

Sport en bewegen verdienen een belangrijkere plek in de verkiezingsprogramma’s van politieke partijen. Sport en bewegen zijn immers cruciaal voor een energiek, inclusief en gezond Nederland. Om deze gedachte kracht bij te zetten zijn dinsdag 22 september in Den Haag door 24 organisaties uit de sport, zorg en welzijn twee manifesten ondertekend, waarin het belang van sport en bewegen voor de samenleving wordt onderstreept.

Lees verder
Team Meedoen

SportDrenthe en Drentse sportakkoorden

23 september 2020

In Drenthe kwam de beweging tot lokale sportakkoorden op gang na de oproep tot het vormgeven van lokale sportakkoorden. In enkele gemeenten werd het zelfs een sport- en preventieakkoord. Door diverse gemeenten werd SportDrenthe gevraagd om als sportformateur op treden. Een mooie uitdaging! Een terugblik.

Lees verder
Algemeen, Team Events, Team Infrastructuur, Team Meedoen, Team Sportclub

Drenthe, Samen Gezond in Beweging

22 september 2020

‘Als Vereniging van Drentse Gemeenten (VDG) hebben we besloten om de thema’s Sport&Bewegen en Gezondheid&Preventie te verbinden in het programma: Drenthe, Samen Gezond in Beweging’, Aldus Joop Brink.

Lees verder
Algemeen, Drenthe beweegt, Team Events, Team Infrastructuur, Team Meedoen, Team Sportclub

Aftrap verduurzaming sportaccommodaties Midden-Drenthe

2 september 2020

Op ludieke wijze werd vanmiddag door wethouder Erjen Derks van de gemeente Midden-Drenthe de aftrap gegeven voor de installatie van de led veldverlichting op 14 sportaccommodaties in de gemeente. De verduurzaming van de sportaccommodaties vindt plaats in het kader van het project ‘Drenthe Sport Duurzaam’.

Lees verder
Team Sportclub

Vakleerkrachten aan de slag in Midden-Drenthe

17 augustus 2020

Vlak na de zomervakantie startten onze vakleerkrachten op de basisscholen in Midden-Drenthe om zo een start te kunnen maken met 'Een leven lang vaardig in bewegen'. SportDrenthe is trots dat we een bijdrage kunnen leveren aan de gymlessen in de gemeente Midden-Drenthe.

Lees verder
Team Meedoen