De buurtsportcoaches seniorensport provincie Drenthe bieden vanaf maart een nieuwe verkorte cursus ‘lesgeven (sport en bewegen) aan senioren’. Het grote tekort aan goed opgeleide mensen die een groep senioren kan begeleiden bij het sporten is de belangrijkste reden voor deze nieuwe cursus.

Dat sporten en bewegen voor iedereen, maar voor ouderen in het bijzonder, bijdraagt aan de kwaliteit van leven is zeer bekend. Steeds meer ouderen geven gehoor aan de oproep om te bewegen en ze merken dat ze fitter en vitaler worden, maar vooral ook weer een sociaal netwerk opbouwen. Het is uitermate belangrijk dat deze mensen de juiste begeleiding krijgen, iedereen moet op zijn eigen niveau mee kunnen doen. Daar is deze cursus dan ook volledig op gericht: het geven van sport en spel activiteiten speciaal gericht op deze doelgroep.

Inhoud cursus

8 bijeenkomsten van 2 uur – (3 kwartier theorie en 5 kwartier praktijk)
op dinsdag of donderdagmiddag (in overleg met de cursisten te bepalen)

16 uur stage

Kosten: € 75,-

Opgave voor 15 februari 2019

Planning lesweken: week 10, 12, 14, 16, 17, 20, 22 en 23 (2019).

Voor wie

De cursus is bedoeld voor mensen die het leuk vinden om met senioren te werken, affiniteit hebben met sport en spel en ervaring hebben met lesgeven. Ben je gediplomeerd lesgever, ben je net afgestudeerd, ben je misschien uit het werkveld geraakt en lijkt het je leuk een paar uurtjes per week les te geven dan is deze cursus een mooie basis. In heel Noord-Nederland zijn groepen op zoek naar docenten. Bovendien verwachten we dat de vraag naar goed opgeleid kader de komende tijd enorm gaat toenemen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met SportDrenthe: info@sportdrenthe.nl of 0528-233775.

Aanmelden voor de cursus is niet meer mogelijk