Stop bewegingsarmoede onder kinderen, beweeg mee!

Wij weten wat een leven lang bewegen en sporten doet voor je toekomst. Het helpt met je motorische ontwikkeling en tegelijkertijd om betere resultaten op school of in je werk te behalen. Als je fit bent, krijg je simpelweg meer voor elkaar.

Het grote probleem voor de toekomst ligt vooral bij onze jeugd. Gemiddeld zitten jongeren maar liefst 10,5 uur per dag, waarvan ze 3 tot 4 uur besteden aan gamen of TV-kijken. En tegelijkertijd stagneert de motorische ontwikkeling. Kortom, Nederlandse kinderen zijn wereldkampioen stilzitten. Een probleem dat speelt in alle lagen van de bevolking en dat begint al tijdens de basisschoolleeftijd.

Ook bij ons in de sport. Want welke trainer je ook spreekt, iedereen heeft het over een gebrek aan motorische ontwikkeling bij kinderen. Van atletiek tot aan hockey, van schaatsen tot aan voetbal. We zijn het er allemaal wel over eens; bewegingsarmoede onder kinderen is een serieus en groot probleem. Daarom kunnen we niet anders dan de noodklok luiden, samen met jou.
We moeten de bewegingsarmoede onder kinderen stoppen.

Doe jij mee? Teken de petitie op ikbeweegmee.nl