Meedoen

Het thema Meedoen is geborgd in Drenthe in gemeentelijk en provinciaal beleid. Drenthe beweegt voegt daar de bovenlokale dimensie aan toe. Dit kunnen regionale activiteiten zijn die aansluiten op lokale programma’s of die lokale programma’s effectiever en meer zichtbaar maken. Drenthe beweegt neemt de rol van intermediair tussen het vraagstuk Meedoen en de uitvoering van een effectief programma. Dit is ondersteuning, meedenken en ontwikkelen daar waar sport en bewegen het belangrijkste middel is.

Denk bijvoorbeeld aan Drenthe beweegt door; een lokale taak, die bovenlokaal opgepakt wordt. Deze rol wordt gevraagd en ongevraagd (initiërend) uitgevoerd. Hier valt onder andere ook Aangepast sporten (ook onderdeel Inclusief sporten) onder. Meedoen is het ‘sport- en beweeg’-vervolg van Drenthe doet mee.

Netwerk:
Meedoen (Drenthe beweegt) valt binnen het netwerk Samen Gezond in beweging. Belangrijke partijen zijn CMO Stamm, GGD Drenthe en SportDrenthe (KSc Meedoen). 

Activiteiten

Drenthe beweegt door

Al in de eerste lock down begonnen we met Drenthe beweegt binnen. Speciaal voor alle senioren in Drenthe. Geen beweeg- …

Op Fietse naar Grote Hoogte

In 2019 organiseerden we voor het eerst het evenement ‘Op Fietse naar Grote Hoogte’. In het speciale Community of Sport …

Bel mij terug over dit onderwerp

De specialist
Hans Derks
Programmamanager Drenthe beweegt

Introtekst