Het aftellen tot de Motocross of Nations (MXoN)  op het TT-circuit in Assen is begonnen. In het kader van dit evenement rolt SportDrenthe een programma uit waarin motorcross als middel wordt ingezet om een bijdrage te leveren aan techniekonderwijs, duurzaamheid, verenigingen en economie.

De MXoN staat bekend als de Olympische Spelen van de motorcross, het is het jaarlijkse toetje van het motorcross seizoen waarin ’s werelds beste coureurs het tegen elkaar opnemen in landenteams.

In de aanloop naar het evenement wordt een programma over de professionalisering van de motorcross onder de noemer ‘Live Like a Pro’ georganiseerd.

Trainen als een echte motorcrosser

Een van de deelprogramma’s is een sportprogramma voor leerlingen van het TT Instituut. Onder de noemer TT Instituut biedt het Drenthe College opleidingen aan op het gebied van motor- en autotechniek. De leerlingen krijgen het gehele jaar sportlessen, waarbij ze uitgedaagd worden om tot aan de MXoN te trainen als een motorcrosser.

Voeding, krachttraining, fietstraining en inspiratievideo’s moeten zorgen voor een echte verandering in de leefstijl. Donderdag wordt het programma afgetrapt met een aantal clinics bij het Wielercentrum Noord in Assen.

Bron: Dagblad van het Noorden