Vergroot je kennis en krijg uitdagende oefenstof voor (minder) mobiele ouderen

De gemeenten Emmen, Hoogeveen en Borger-Odoorn organiseren, ondersteund door SportDrenthe en Stichting Goud Vereg, een kaderscholing seniorensportleider. De gemeenten willen bijdragen aan het gezond ouder worden van hun inwoners en voeren een actief beleid om een gezonde leefstijl te stimuleren. Bewegen is daar een onderdeel van en het bevordert de zelfredzaamheid en zorgt voor meer sociaal contact. De vraag naar gediplomeerd sportkader voor deze snelst groeiende doelgroep wordt steeds groter en biedt kansen voor een (toekomstig) lesgever.

Doel van de scholing
Het vergroten van kennis over de gevolgen van psychische en fysieke aspecten van het ouder worden èn het aanbieden/uitbreiden van uitdagende oefenstof voor zowel mobiele als minder mobiele ouderen. Deelnemers die de scholing volledig hebben afgerond ontvangen een bewijs van deelname. Bij gebleken kwaliteit kan het Galm-certificaat worden behaald.

Voor wie?
Iedereen die belangstelling heeft voor en affiniteit heeft met het lesgeven aan senioren nodigen we graag uit om te reageren. De voorkeur gaat uit naar mensen met een lesgeefbevoegdheid (bijvoorbeeld PABO, ALO, CIOS, fitnesstrainers, verenigingsleiders, zwemtrainers). De scholing is ook geschikt voor buurtsportcoaches senioren/kwetsbare groepen en voor bewegingsagogen of activiteitenbegeleiders werkzaam in de zorg.

Start en duur
De scholing gaat vrijdagmiddag 2 oktober 2020 van start om 14.00 tot 16.30 uur in sporthal de Koel in Borger. De scholing bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2 ½ uur, waarvan 1 uur theorie en 1 ½ uur praktijk. Daarnaast is een stage van 16 uur bij een opgeleide seniorensportleider in de regio een verplicht onderdeel van de scholing. Bij aanvang van de scholing wordt direct gestart met het stage-traject. Het is daarom belangrijk dat de deelnemer voor 2 oktober zelf een stageplek regelt.

Alles over de cursus seniorensportleider en om je aan te melden lees je hier