Hans de Lang

Hans de Lang

Hans de Lang
Manager HR en financiën

Al sinds 1982 ben ik betrokken bij SportDrenthe en haar juridische voorgangers, Sportraad Drenthe, Drentse Sport Federatie, STAMM-sport en sinds 1998 SportDrenthe. Na meerdere (uitvoerende) functies ben ik nu sinds 1998 directeur-bestuurder. Met ingang van 1 oktober 2021 heb ik het stokje overgedragen aan Mieke Zijl. Sinds die datum bekleed ik de functie van manager HR en financiën.

Het jaar 2019 was een bijzonder jaar waarin wij ons 50-jarig jubileum ‘vierden’, één van de hoogtepunten van de organisatie en een belangrijk schakeljaar voor een nieuwe periode van de organisatie. Ook een mooi moment om terug te treden als directeur-bestuurder en de organisatie een nieuwe leider te gunnen.

Vroeger keek ik enorm uit naar iedere schooldag waar het de ‘gymnastiekles’ op het programma stond. Al snel werden al mijn avonden en weekenden ook ingevuld met een sportactiviteiten. Voor mij was sport vooral en alleen maar heel leuk om te doen. Met het latere besef dat sport en bewegen echt kunnen helpen om de wereld een beetje beter te maken is het besef gekomen dat we goud in handen hebben. Ik ben enorm trots op wat afgelopen jaren is bereikt met een enthousiast team van ervaren en gedreven medewerkers die vorm hebben gegeven aan onze missie: ‘Met sport Drenthe nog beter maken’. Inmiddels ben ik gestopt als directeur-bestuurder en hoop nog meer tijd te krijgen voor het zelf actief gaan sporten en bewegen. Ik weet zeker dat SportDrenthe een fantastisch vervolg gaat geven aan de mooie voorgaande ruim 50 jaren.

WNT gegevens – klik hier voor de informatie over de bezoldiging van de directeur-bestuurder

Publicaties geplaatst door Hans de Lang

Nog géén publicaties gepubliceerd