Dikke Banden en Loopfiets races van start in Assen en Hoogeveen

In een zonnig Assen en regenachtig Hoogeveen waren de conclusies hetzelfde. Blije kinderen die plezier maakten op de fiets. De kinderen ervaarden dat een dikke banden en loopfiets race meer is dan alleen rondjes racen. Iedereen wilde winnen en nog belangrijker is dat niemand heeft verloren.

Scheuren met je eigen fiets over de wielerbaan in Assen en Hoogeveen. Dat is wat ruim 75 kinderen deden op woensdagmiddag 23 en 30 juni tijdens de Dikke Banden en Loopfiets Races. Een initiatief om kinderen in beweging te brengen en kennis te laten maken met de fietssport.

Een Dikke Banden Race is een wedstrijd van ongeveer tien minuten op je eigen fiets. Het is meer dan alleen rondjes rijden, het gaat over willen winnen en leren verliezen. “Maar het belangrijkste is dat kinderen het leuk vinden om te doen”, legt initiatiefnemer Koen Langenkamp uit. “Of ze nou later een Mathieu van der Poel worden of een Marianne Vos dat is helemaal niet relevant. Het gaat erom dat ze plezier in het fietsen hebben.”

Wereldkampioen als voorbeeld

Oud-wereldkampioen veldrijden bij de junioren Jens Dekker was aanwezig om samen met de kinderen het parcours te verkennen. “Ik heb even een rondje voorgereden om te laten zien waar ze langs moeten. Het is niet heel moeilijk, maar het is voor veel kinderen de eerste keer dan is het wel belangrijk om alles goed te laten verlopen.”

Lokale Omroep Hoogeveen maakte een verslag van de Dikke Banden Race op 30 juni in Hoogeveen, lees het hier. Ook werd er een filmpje gemaakt, hieronder zie je de reportage van LOH.

Podium

De prijsuitreiking verloopt anders dan bij reguliere wedstrijden. In de opzet is er gekozen om geen podium te maken met de nummers één, twee en drie. Iedereen mag plaatsnemen op het podium. Langenkamp legt uit: “De nummer tien krijgt net zoveel aandacht als de winnaar. Meedoen is belangrijker dan winnen, dat willen wij graag benadrukken.”

In het kader van het NK Wielrennen en het EK veldrijden op de Col Du Vam wordt de serie vervolgd op de volgende woensdagmiddagen;

  • 8 september Zuidlaren
  • 15 september Westerbork
  • 22 september Beilen

Voor meer informatie over Dikke Banden Race’s zie : www.klaarvoordestart.org

Meer informatie over de andere activiteiten in aanloop naar het EK Veldrijden lees je hier.

Bel mij terug over dit onderwerp

De specialist,,

Tamara Peek
Kenniscentrum Events

Introtekst