Adviseur Lokale Sport en Regionale verbinder in Sportakkoord

Bij de totstandkoming van de sportakkoorden in 2020 is SportDrenthe in zes Drentse gemeenten betrokken geweest als sportformateur bij het proces. Na het ondertekenen van het akkoord hebben de procesbegeleiders van SportDrenthe het stokje overgegeven aan de Adviseur Lokale Sport. SportDrenthe heeft deze rol in de persoon van Anne Prins in de helft van de Drentse gemeenten op zich genomen. Samen met de verenigingen, gemeenten en andere lokale partners wordt uitvoering gegeven aan het akkoord.

Taken & verantwoordelijkheden adviseur lokale sport

  • De Adviseur Lokale Sport is het aanspreekpunt namens de gezamenlijke sport voor de betrokken sportaanbieders.
  • De Adviseur Lokale Sport adviseert en begeleidt de betrokken sportclubs tijdens de totstandkoming van het lokale sportakkoord, met als doel deze bestuurders te ‘empoweren’ een serieuze/kwaliteitsvolle gesprekspartner te zijn in het proces
  • De Adviseur Lokale Sport wijst de samenwerkende sportaanbieders op de kansen en mogelijkheden om in de uitvoering zoveel mogelijk samen te werken met sportaanbieders uit de gemeenten en de regio.

Regionale verbinder

SportDrenthe heeft, naast de rol van Adviseur Lokale Sport, ook de rol van Regionale Verbinder vanuit NOC*NSF. Daarmee zijn we in iedere gemeente aangesloten tot het lokale sportakkoord en trekken we samen met lokale verenigingsadviseurs op om nog meer sportorganisaties vitaler en toekomstbestendiger te maken.

Bel mij terug over dit onderwerp

Wij gebruiken het e-mailadres voor en bevestigingsmail. Mochten wij geen contact met je kunnen krijgen dan ontvang je daarover een e-mail.

De specialist,,

Anne Prins
Senior verenigingsadviseur
aprins@sportdrenthe.nl

Mijn naam is Anne Prins, sinds 1999 Senior Verenigingsadviseur bij SportDrenthe. Uiteraard ben ik dan ook betrokken bij Sportclub Drenthe. Vanuit mijn functie ben ik 3-4 avonden op pad om verenigingen te adviseren/helpen