Verslag festival van de sport

23 juni 2022 | Locatie: De Bonte Wever, Assen

Voorafgaand aan een vol sportweekend in Drenthe, hebben de Vereniging van Sport Gemeenten, de Nederlandse Sportraad en SportDrenthe samen met de Drentse Gemeenten en de Provincie Drenthe stilgestaan bij ontwikkelingen met betrekking tot sportbeleid. In een vol programma werd er gepraat over de staat van de sport in Drenthe en Nederland. Duidelijk werd dat door samenspel de inzet van sport en bewegen gestimuleerd kan worden. In de avond werd er speciaal ingezoomd op de lokale sportakkoorden.

Voor het volledige nieuwsbericht kijkt u hier: Er zit muziek in de sport in Drenthe

Sfeerimpressie

Het middagprogramma werd op een creatieve en muzikale manier ingeleid.

Terence Bergtop van CMO Stamm presenteerde de eerste resultaten van de sportmonitor Drenthe.

Marrijtje Molenhuis was samen met Vincent Mooi de dagvoorzitter van de middag.

Hans Slender ging verder in op de eerste resultaten van de Sportmonitor.

Mieke Zijl, directeur-bestuurder van SportDrenthe tijdens het welkomstwoord.

Hans Slender in gesprek met Bernard Wientjes, vertegenwoordiger van de Nederlandse Sportraad.

Tijdens een wandeling over Stadsbroek kwam men bij een viertal verdiepingssessies die aansluiten bij de ambities uit de lokale sportakkoorden: Vitale verenigingen, Iedereen moet kunnen meedoen, Bewegen in de openbare ruimte en Uitdagingen van organiseren van evenementen in de natuur. Tijdens deze wandeling waren per gemeente verschillende projecten zichtbaar die zijn gerealiseerd met gelden vanuit het sportakkoord.

Mocht u interesse hebben in de begeleidende presentaties van het middagprogramma, de inspiratiesessies of de projecten vanuit de lokale sportakkoorden, stuur dan even een mail naar [email protected]

Organisatie

Partners