We hebb’n allmoal moar twai aarms en twai been’n

"En doar moet'n we t met doun. Maor er is toch nog heul wat uut te hoal'n.", aldus mevrouw Koops, deelnemer Drenthe beweegt door!

Direct in de eerste lock down in maart 2020 was wel duidelijk dat seniorensport hier heel veel hinder van ging ondervinden. Deze doelgroep sport en beweegt veelal in groepen. De vaste docenten die voor de groepen staan geven de deelnemers (zelf)vertrouwen, enerzijds door het bekende gezicht te zijn die ze helpt, anderzijds door het aanbod af te stemmen op de mogelijkheden van de deelnemers. Bovendien is het sociale contact dat bewegen met een groep met zich meebrengt juist voor ouderen zo ontzettend belangrijk.

“We zaten dan ook direct in actiemodus,”, vertelt Petra Vandenbosch, seniorensportcoach in Emmen. “wat kunnen we nu nog doen voor onze doelgroep. En al heel gauw ontstond het idee voor Drenthe beweegt binnen. Een uitzending van Nederland in beweging, maar dan Drents op RTV Drenthe. We merkten direct dat het aansloeg en we kregen honderden positieve reacties. ‘Dit is echt een uitkomst in corona tijd. We kunnen gewoon veilig in onze eigen huiskamer, met jullie, onze bekende gezichten, mee bewegen.’ En vooral het tempo en de bekende gezichten betekenen veel voor veel senioren die nu al lange tijd veel tijd alleen thuis zitten.”

Tipy Koops en Henk Pras: enthousiaste deelnemers van het eerste uur deden graag mee aan de reportage die we maakten voor het alternatieve Sportgala met een tv uitzending: ‘Sport in beeld – een coronajaar’. “Het aanbod is heel toegankelijk, niemand kan zeggen dat er geen ruimte is om dit mee te doen. We schuiven de stoelen een stukje naar voren en we doen het op 2 vierkante meter.”, vertellen ze in plat Drents of Gronings. Kijk hier het portret dat Marjolein Lauret maakte.

Alle afleveringen van Drenthe beweegt binnen en Drenthe beweegt door zijn terug te zien op ons YouTube kanaal. De uitzending is iedere werkdag om 10.00 uur op TV Drenthe.

Bel mij terug over dit onderwerp

De specialist,,

Esther Witte
senioren sportfunctionaris

Hallo allemaal, iedereen moet mee kunnen doen binnen sport en bewegen op welke wijze dan ook. Dat vind ik het belangrijkste van mijn werk en daar wil ik dan ook voor gaan.