Op Fietse naar Grote Hoogte

In 2019 organiseerden we voor het eerst het evenement ‘Op Fietse naar Grote Hoogte’. In het speciale Community of Sport jaar. Meer dan 100 deelnemers beklommen de ‘Col du Vam’. Leerlingen van basisscholen in Drenthe en inwoners met een (visuele) beperking fietsten op onder andere driewielers, duo-fietsen, handbikes, rolstoelfietsen, racefietsen en e-bikes naar boven. Allemaal winnaars!

Het idee van het evenement was om te laten zien aan zowel de deelnemers als aan de omgeving en de inwoners van Drenthe dat er veel mogelijk is, juist ook voor deze speciale doelgroep. Het evenement was onderdeel van het spin off programma rondom het WK Paracycling dat in 2019 in Emmen gehouden werd. Dat de deelnemers zelf vooral genoten van de tocht en het evenement blijkt duidelijk uit het verslag dat naderhand gemaakt werd door Dagblad van het Noorden:

‘Beperking zit tussen je oren’

Vader en zoon Leefkens uit Assen fietsten wat af op de mountainbike. Senior belandde twee jaar geleden in een rolstoel, maar pakte het fietsen op de handbike snel op. ,,Het is wel wat anders nu, maar je kan nog altijd heel veel lol hebben”, zegt zijn zoon. ,,Ik hou wel van uitdaging. Bovendien vind ik het mooi om te laten zien dat iedereen kan fietsen, zowel mensen met een geestelijke als een lichamelijke handicap”, stelt zijn vader.  Lees hier het volledige artikel 

Door de corona pandemie en alle bijbehorende maatregelen was het niet mogelijk in 2020 ‘Op Fietse naar grote Hoogte’ te organiseren. We hopen dat we dit in 2021 zeker wel weer kunnen doen.

Bel mij terug over dit onderwerp

De specialist,,

Hans Derks
Programmamanager Drenthe beweegt

Introtekst