Gezond bewegen

Meedoen in sociaal opzicht en gezond bewegen liggen dicht bij elkaar. Waar bij Sociaal het vaak over Meedoen gaat, gaat het bij Gezond bewegen over Positieve gezondheid. Juist deze deelprogramma’s zijn direct verbonden met Samen Gezond in beweging. Bij Gezond gaat het met name om persoonlijke fitheid en bewegingsvaardigheden als onderdeel van gezondheidsvaardigheden. Drenthe beweegt neemt de rol van intermediair tussen het vraagstuk Meedoen en de uitvoering van een effectief programma. Drenthe beweegt zorgt voor een aanvulling op bestaand beleid en altijd in overleg met bestaande programma’s.

Netwerk
Gezond bewegen (Drenthe beweegt) valt binnen het netwerk Samen Gezond in beweging. Belangrijke partijen zijn CMO Stamm, GGD Drenthe en SportDrenthe (KSc Gezond). Voor Kansen voor Kinderen is er een netwerk, waar het onderwijs een belangrijke rol speelt.

Activiteiten

Vaardig in bewegen

Goede motorische vaardigheden zijn belangrijk bij het ontwikkelen van een actieve leefstijl. Door beweging bij kinderen en jongeren te stimuleren, …

Bel mij terug over dit onderwerp

De specialist
Hans Derks
Programmamanager Drenthe beweegt

Introtekst