Vandaag Zwemmen

Hoe ziet een zwemles er tijdens Corona uit? Steeds meer zwembaden in Drenthe mogen weer open voor zwemles! 

Blijf jij samen met SportDrenthe ook in beweging nu alle scholen dicht zijn? Wij helpen je hierbij door elke dag tips, filmpjes of challenges online te zetten. zo houden we elkaar in beweging.

Dinsdag 17 mei

Een potje handpong? wie kent dat nu niet? Bauke van Meppel Actief legt het uit. Wat heb je nodig? Een tafel, een balletje en een aantal boeken. Succes!

Maandag 16 mei

Er zijn veel verschillende manieren om jezelf te vermaken met een voetbal. Coevorden laat zien wat je allemaal kunt doen buiten. Daarnaast zijn er nog veel andere activiteiten die je buiten kunt uitvoeren zoals bijvoorbeeld stoepkrijten. 

Vrijdag 15 mei

Lekker actief bezig zijn in de buitenlucht en ook nog iets moois achterlaten? Ga lekker stoepkrijten en maak een kunstwerk voor je familie! 

Donderdag 14 mei

Buiten is er genoeg te doen en genoeg te vinden. Maak voor je ouders, broer of zus of voor je vriendjes een blotevoetenpad. Veel plezier! 

Woensdag 13 mei

Tijdens deze regenachtige dagen kun je vanuit binnen veel doen. Bijvoorbeeld vogels spotten! Weet jij wat voor vogels er vliegen in de tuin? 

Dinsdag 12 mei

Maak je eigen zaadbommen voor wilde bijen. Vandaag even lekker aan de knutsel voor de wilde bijen in de natuur! Doe jij mee?

Maandag 11 mei

Steeds meer kinderen blijven na schooltijd binnen. Voor kinderen is het belangrijk om  minstens een uur per dag buiten te zijn. Wat doe jij als je terugkomt van school?

Vrijdag 8 mei

Inmiddels mag er weer samen worden gesport door kinderen. Maar hoe gaat dit er nu aan toe bij de meeste sportclubs? Hebben jullie als club nog vragen? Laat het weten via info@sportdrenthe.nl 

Donderdag 7 mei

Steeds meer sporten worden toegankelijk voor kinderen met een beperking. Het aantal teams groeit behoorlijk. Daarnaast komen er ook nieuwe sporten zoals de racerunners bij atletiek of frame-voetbal. Welke sport mis jij nog in Drenthe?

Woensdag 6 mei

Volg hier de dansles met kinderen voor kinderen. Leer dansen in verschillende levels of maak er je eigen versie van. Alles kan! Veel plezier & succes!! 

Dinsdag 5 mei

Vandaag is het bevrijdingsdag en vieren we dat we al 75 jaar in vrijheid mogen leven. Voor de kids de challenge om vandaag wel te gaan bewegen! Gebruik vandaag de #75Challenge en laat zien dat je een oefening 75x kunt uitvoeren. 75x opdrukken, burpees, lunges of rondjes rennen. Succes! 

Vrijdag 1 mei

Spelen is leren! Neem jij tussen het huiswerk van school wel genoeg pauze? Uit onderzoek blijkt dat het voor kinderen erg belangrijk is om lekker buiten te spelen.

Donderdag 30 april

De missie van Erik Scherder en JOGG is om iedereen met een inactieve leefstijl to overtuigen van de voordelen van de actieve leefstijl!

De Alternatieve Avond4daagse in Coronatijd
Loop individueel of met je gezin in vijf dagen een Avond4daagse. Dat betekent vier dagen een verschillende route van 5 of 10 kilometer wandelen. Upload je bewijs en ontvang van de KWBN (Koninklijke Wandelbond Nederland) en Drenthe gezond een officiële wandeldiploma.

Woensdag 29 april

Vanaf 29 april mogen kinderen en jongeren tot en met 18 jaar weer samen sporten. Alle Drentse gemeenten hebben samen een protocol opgesteld waarin de voorwaarden zijn beschreven voor sportactiviteiten. Sportaanbieders moeten er zelf voor zorgen dat mensen zich aan de regels houden.

Vanaf vandaag mag de jeugd tot 12 jaar weer trainen! Als het maar buiten is en bij je vereniging. Hou de site van je club in de gaten. Mag je vandaag nog niet? Doe dan alvast een goede warming-up!

Dinsdag 28 april

De laatste challenge van Sten Vos! Succes met het uitvoeren van deze challenge en haal de wc rollen maar weer tevoorschijn!

Vrijdag 24 april

INSPIRATIE! Maandag is het Koningsdag! Meester Richard legt 10 leuke spellen uit voor thuis 🙂 Veel plezier maandag!

Donderdag 23 april

2. ZAPPSPORT: Dag 2: thuis workout met Nathan Rutjes en zijn zoon.

Woensdag 22 april

Tijd om te werken aan de tennisvaardigheden met Sten Vos. Even knutselen & je kunt zelf aan de slag! Veel plezier!

Dinsdag 21 april

ZAPPSPORT: Dag 1: Voetballer Nathan Rutjes en zijn zoon doen een thuis workout. Daag je ouders uit om dit samen met jou te doen! Succes & veel plezier!!

Maandag 20 april

Vandaag een leuke quarantaine workout voor de beginners. Heb jij deze quarantaine het rustig aan gedaan met sporten? Dan is deze workout speciaal voor jou! Hierbij heb je helemaal niks nodig behalve jezelf! Succes!

Vrijdag 17 april

De draai challenge! Met hoeveel wc rollen kun jij blijven draaien? Succes met oefenen!

Donderdag 16 april

Speel het spel Angry Birds nu in het echt & gewoon in de woonkamer!

Woensdag 15 april

In quarantaine met skateboardster Candy Jacobs van Team NL!

Dinsdag 14 april

Crazy88Corona
Mark kan zijn eerste opdracht afstrepen! Welke opdrachten ga jij doen? Laat met een filmpje op Instagram zien dat jij een opdracht voltooid hebt en gebruik de hashtag #Crazy88Corona. Download de checklist hier

Vrijdag 10 april

Volg gym meester Jeroen uit Assen op Instagram. Bij meester Jeroen staan er elke dag nieuwe uitdagingen voor je klaar! Er zijn nog veel meer meesters Jeroenen, kijk ook maar naar het filmpje hieronder.

Donderdag 9 april

Ga lekker kleuren en hang het paasei voor het raam. Zo kunnen kinderen met pasen paaseieren zoeken in plaats van op berenjacht. Veel succes! Klik hier voor een kleurplaat

Woensdag 8 april

Het is even knutselen, maar dan heb je ook wat. Een biathlon bij jouw in huis met de Kardinaal Alfrinkschool. Succes & veel plezier! Op hun YouTube kanaal vind je nog veel meer challenges en uitdagingen.

Dinsdag 7 april

Ga op berenjacht! Een initiatief dat overgewaaid is vanuit Australië en België. Mensen zetten massaal knuffels voor het raam zodat kinderen tijdens hun wandeling op ‘berenjacht’ kunnen. Meer informatie En als je weer thuis bent doe je een reisje om de wereld en een wedstrijdje opruimen als toetje

Maandag 6 april

Lekker dobbelen! Ga met meester Sten de uitdaging aan. Welke oefening moet jij het vaakst doen?

Vrijdag 3 april

Ga op berenjacht! Een initiatief dat overgewaaid is vanuit Australië en België. Mensen zetten massaal knuffels voor het raam zodat kinderen tijdens hun wandeling op ‘berenjacht’ kunnen. Kijk hier voor meer informatie

Donderdag 2 april

Ken jij het liedje: Bring sally up? Na deze video wel & vooral lekker mee gaan doen!

Woensdag 1 april

Een thuis-workout voor de benen en armen met Marije Joling. Zoek in de voorraadkast of in de schuur naar attributen voor deze workout. Succes!!

Dinsdag 31 maart

Doe vandaag mee met de workout van Klaasje van K3. Zo blijven we met z’n allen fit. Succes!!

Maandag 30 maart

Een super leuke challenge voor de kleinsten! Verzamel al je sokken en ga de uitdaging aan.

Vrijdag 27 maart

De schoenchallenge! Na hoeveel keer oefenen heb jij deze challenge voltooid? Succes!!

Donderdag 26 maart

Gelukkig zijn er genoeg spelletjes te doen met wc-Rollen! Doe vandaag mee met de verschillende wc-rollenspellen. Dit kan je binnen in huis doen, of buiten in de tuin. Stuur een filmpje op waarin te zien is dat jij meedoet! Have Fun 🙂

Woensdag 25 maart

Het alfabet telt 26 letters, hierbij horen 26 oefeningen die Julia samen met haar zus voor zal doen. Hoeveel oefeningen moet jij doen om je naam te spellen?
Veel succes vandaag met deze oefeningen!

Dinsdag 24 maart

Vandaag gaan we spierballen kweken met Papito. Sportman van het jaar in Zeist! Doe jij ook mee? Motiveer iedereen om je heen om mee te doen en volg Sportief Zeist op YouTube. Bekijk elke dag nieuwe leuke oefeningen die je thuis kunt uitvoeren.

Bekijk alle filmpjes op het kanaal van Sportief Zeist

Maandag 23 maart

Geen gymles meer door het sluiten van de scholen? Geen probleem! Meester Pim heeft allemaal leuke oefeningen die je thuis gewoon kunt doen. Elke dag zet meester Pim een nieuw filmpje online zodat jij ondanks dat de scholen dicht zijn, gewoon nog lekker thuis kunt gymmen. Veel plezier!

Bekijk alle filmpjes op zijn kanaal

Vrijdag 20 maart

Vandaag is onze tip: middaggymnastiek. Voor het avondeten even lekker los worden door al onze spiertjes goed los te schudden met dansjes

Donderdag 19 maart

Aangezien ouders flink hebben gehamsterd met wc-papier hebben we een paar leuke spelletjes die je kan doen met de wc rollen. Veel plezier! Challenge van de dag: Stuur een filmpje op met oefeningen of spelletjes die jij kan doen met de wc rollen. Succes!