Project MDT Gymvereniging VKW

VKW de gymvereniging uit Westerbork nemen Lotte en Sanne in het kader van het project Maatschappelijke Diensttijd iedere week 5 uitdagende challenges  op voor de leden van de vereniging, maar uiteraard kan iedereen mee doen! Hieronder de video van week 11, bekijk alle video’s op ons Youtube kanaal. Succes!!

Lotte en Sanne verdienen zo een zakcentje bij. Ook meedoen? Kijk voor meer informatie op de pagina MDT.

Blijf jij samen met SportDrenthe ook in beweging nu we in lockdown zitten? Wij helpen je hierbij door elke dag tips, filmpjes of challenges online te zetten. Zo houden we elkaar in beweging.

Woensdag 18 mei

Lotte & Sanne doen voor het project MDT iedere week 5 challenges voor de leden van gymvereniging VKW Westerbork.

Dinsdag 17 mei

De schoenchallenge! Hij is al eerder langsgekomen, dus je hebt al even kunnen oefenen. Laat op de Facebookpagina weten of het je is gelukt! Succes!

Maandag 16 mei

Speciaal voor de jongeren twee uitdagende challenges. Durf jij het aan? Laat weten of het gelukt is! Succes! 

Vrijdag 15 mei

Sport jij normaal gesproken binnen? Dan moet er nu tot 1 september een alternatief gevonden worden. Werken aan de conditie en kracht kan natuurlijk ook gewoon buiten 🙂

Donderdag 14 mei

Week 4 van gymvereniging VKW uit Westerbork. Doe lekker mee met de challenges van de gymvereniging.

Woensdag 13 mei

De jeugd heeft de toekomst. Wat doe jij voor de natuur? 

Dinsdag 12 mei

Dag 3 van de challenge van gymvereniging VKW uit Westerbork. Een moeilijke challenge vandaag, durf jij het aan?

Maandag 11 mei

De 4 mijl van Assen kan vanaf nu elke dag gelopen worden. De start is bij het Anne Frank park in Marsdijk. Op 12 september is de officiële wedstrijd, maar het is nog niet bekend of deze doorgaat. 

Vrijdag 8 mei

Week twee van de challenge van de gymvereniging VKW uit Westerbork. Kun jij alle oefeningen meedoen?

Donderdag 7 mei

In het volgende filmpje is een thuis workout te zien voor mensen met een beperking in de rolstoel, maar ook iedereen zonder rolstoel kan meedoen.   Succes! 

Woensdag 6 mei

Kom straks goed beslagen ten ijs als de dansvloeren weer opengaan. Leer in dit filmpje de makkelijkste danspasjes voor iedereen. Succes!!

Dinsdag 5 mei

Vandaag vieren we dat we al 75 jaar in vrijheid mogen leven. Waar we normaal gesproken samen de deur uit zouden gaan, blijven we dit jaar thuis.

De eerste filmpjes voor de MDT Challenge komen binnen. Gymvereniging VKW doet mee & laat in het eerste filmpje al wat oefeningen zien. Kun jij ze uitvoeren? Succes!  

Vrijdag 1 mei

Met bewegen maak je stofjes aan waar je energie van krijgt, daarnaast zorgt het voor minder stress op de werkvloer of tijdens het studeren.

Donderdag 30 april

Te weinig slaap zorgt voor prikkelbaarheid, somberheid en weinig puf om iets te ondernemen. Daarnaast neemt het probleemoplossend vermogen af en wordt het moeilijker om dingen te onthouden. In het volgende artikel lees, hoor en zie je alles over slaap en gezondheid.

Woensdag 29 april

Vanaf 29 april mogen kinderen en jongeren tot en met 18 jaar weer samen sporten. Alle Drentse gemeenten hebben samen een protocol opgesteld waarin de voorwaarden zijn beschreven voor sportactiviteiten. Sportaanbieders moeten er zelf voor zorgen dat mensen zich aan de regels houden.

Ben je tussen de 13 en 18? Dan mag je vandaag of morgen op afstand weer los. Ben je ouder dan 18… Wie weet is deze actie van MDT een oplossing!

Dinsdag 28 april

Fit met TeamNL Waterpolo! Oefen lekker mee met Thomas Lucas en Sabrina van der Sloot.

Vrijdag 24 april

Vandaag een leuke quarantaine work-out voor de beginners. Heb jij deze quarantaine het rustig aan gedaan met sporten? Dan is deze work-out speciaal voor jou! Je hebt niets nodig behalve jezelf! Succes!

Donderdag 23 april

Verdien €50,- door jouw eigen sportclub in beweging te zetten! Maak sportieve beweegfilmpjes voor jouw sportclub en meld je aan via www.sportdrenthe.nl/aanmeldenMDT of mail Wineke. Succes!!

Woensdag 22 april

Het is perfect om gym te gebruiken als onderbreking van je andere schooltaken. Ga met elkaar aan de slag tijdens deze thuis gymles. Zet hem op!

Dinsdag 21 april

Er is af en toe nog wat onduidelijkheid is over Corona en sporten. Wat mag wel en wat mag niet? Mag je nog samen sporten op 1,5m afstand? In dit filmpje krijg je informatie over bewegen tijdens het Coronavirus. 

Maandag 20 april

Crazy88Corona
Hoe gaat het met jullie opdrachten? Mark kan weer een opdracht van zijn lijst afstrepen! Gebruik #Crazy88Corona op instagram en laat jouw opdrachten zien. Elke week nieuwe winnaars!

Vrijdag 17 april

De buikspierchallenge! Wie heeft als eerste alle attributen in de emmer?

Donderdag 16 april

Squla fit met Team NL! Leer vandaag alles over de sport roeien. Niki van Sprang legt alles aan je uit & vooral thuis even oefenen!

Woensdag 15 april

Zoek een rustige weg uit & ga lekker stoepranden! Kijk voor de uitleg naar het filmpje 🙂

Dinsdag 14 april

Sponsorloop clubs
BERICHT VOOR ALLE SPORTVERENIGINGEN IN DRENTHE!
In samenwerking met Clubplan Nederland wordt op vrijdag 1 mei de grootste sponsorloop vanuit huis georganiseerd! Doen jullie mee?

De opbrengst van deze actie gaat naar alle sportverenigingen die meedoen.
Klik hier voor meer informatie & het inschrijfformulier

Vrijdag 10 april

De laatste aflevering van de 10 dagen challenge met Nova! Wil je alle afleveringen nog eens terug zien? Dat kan op het Youtubekanaal van SportDrenthe.

Donderdag 9 april

Dag 9 van de 10. Nog even doorzetten & succes vandaag!

Woensdag 8 april

Het aftellen is begonnen, nog 3 dagen trainen met Nova! Succes vandaag met de nieuwe challenge.

Dinsdag 7 april

10 dagen challenge met Nova! Over de helft! Hoe gaat het met jullie spierpijn?

Maandag 6 april

De 10 dagen challenge met Nova is al over de helft! Doe jij al mee?

Vrijdag 3 april

Alweer op de helft van de 10 dagen challenge met Nova! Hoe gaat het bij jullie?

Donderdag 2 april

De 10 dagen challenge met Nova. Bijna op de helft van de challenge! Veel plezier vandaag!

Woensdag 1 april

Dag 3 van de 10 dagen challenge. Een dag met nieuwe oefeningen van Nova!

Dinsdag 31 maart

Dag 3 van de 10 dagen challenge. Een dag met nieuwe oefeningen van Nova!

Maandag 30 maart

Vandaag start de 10 dagen challenge met Nova! Elke dag om 16.00 uur een nieuwe filmpje op de facebookpagina van SportDrenthe!

Vrijdag 27 maart

Lekker actief bewegen vanuit huis! Deze oefeningen zijn iets lastiger, daag jij jezelf uit ze goed uit te voeren? Succes!!

Donderdag 26 maart

Een buikspierrondje met schaatsster Iris Schultinga! Durf jij de challenge aan? Succes!!

Woensdag 25 maart

Fit en Gezond wil jou helpen om in deze periode fit en gezond te blijven. Daarom hebben ze verschillende thuis trainingen samengesteld. Volg ze op het YouTube kanaal & laat even in de reacties weten wat je ervan vond!

Dinsdag 24 maart

Juist in deze periode is het belangrijk dat we allemaal gezond en in beweging blijven. Waarom is dat eigenlijk zo belangrijk en hoe doe je dit het beste? In onderstaand filmpje wordt dit uitgebreid uitgelegd.

Maandag 23 maart

Op social media zie je het misschien al vaak voorbij komen, de Stay fit/ Stay at home challenge. Post een filmpje waarin jij laat zien dat je in deze periode toch fit blijft door bijvoorbeeld te voetballen, thuis krachttraining te doen of lekker hard te lopen. Maak het zo creatief mogelijk en stuur jouw filmpje naar ons op en wie weet zie jij jezelf terug op de website.

Vrijdag 20 maart

Met dit leuke spel voor het hele gezin, blijf je lekker in beweging. Je kunt ook zelf een ganzenbord maken: klik hier voor de website

Donderdag 19 maart

Vandaag trappen we af met een duo work-out van Julia. Doen jullie mee?