De wereld staat stil maar drenthe beweegt

Update 26 november 2021

Vanaf zondag 28 november gelden er opnieuw aanvullende, strenge maatregelen. De zogeheten avond lock-down. Wederom heeft dit grote gevolgen, ook voor de sport en evenementenwereld.

Vanaf zondag 28 november: is er avondsluiting van alle locaties, sport en evenementen, tussen 17.00 en 05.00 uur. Alleen de essentiële winkels mogen tot 20.00 uur open. De maatregelen die golden sinds 12 november blijven: de anderhalve meter maatregel is terug. Thuiswerken tenzij het niet anders kan. Naast het corona toegangsbewijs is het dragen van een mondkapje weer verplicht in de horeca, bij evenementen en binnensportlocaties (dus ook kleedkamers en kantine van buitensportlocaties). Lees hier alle informatie

Voor amateursport blijft gelden geen publiek en de kantine moet net als de horeca om 17.00 uur dicht. Alleen spelers en vrijwilligers/werkers in de sport die op dat moment in functie zijn kunnen gebruik maken van kleedkamers en kantine. Dat geldt ook voor de binnensportlocaties. Voor beide geldt toegang alleen met een coronatoegangsbewijs. 

In algemene zin zorgt bewegen voor een verhoogde weerstand, maakt het gelukkiger en zorgt het voor een betere gezondheid. Wilt u weten welke mogelijkheden er voor u zijn? Neem contact met ons op!

Voor veel verenigingen wederom nieuwe scherpere maatregelen. Sportclub Drenthe helpt u graag! Meer informatie voor verenigingen: kijk hier.

Evenementen organisatoren staan voor een grote uitdaging hoe de evenementen door zouden kunnen gaan. Meer informatie voor evenementenorganisatoren: kijk hier.

De volgende basis regels zijn nog steeds van kracht

 • Heeft u klachten: blijf thuis en laat u zo snel mogelijk testen
 • Ben je 18 jaar of ouder: houd 1,5 meter afstand
 • Was vaak uw handen
 • Werk zoveel mogelijk thuis
 • Vermijd drukke plekken en reis zoveel mogelijk buiten de spits

Eén van de belangrijke adviezen om de verspreiding van het nieuwe coronavirus te voorkomen is om de hygiënerichtlijnen te volgen. Het RIVM heeft hier uitleg en adviezen voor opgesteld.

Drenthe beweegt door

Al in de eerste lock down begonnen we met Drenthe beweegt binnen. Speciaal voor alle senioren in Drenthe. We zijn heel benieuwd wat u er van vond en of u in de toekomst graag zou willen blijven bewegen. Vul daarom de enquête in.

Alle afleveringen zijn nog terug te kijken op ons YouTube kanaal

Onze werkzaamheden in corona tijd

Onze medewerkers werken zo veel als mogelijk vanuit huis. Vergaderingen en bijeenkomsten, maar ook cursussen en workshops proberen wij digitaal te verzorgen. Voor alle inwoners van Drenthe, maar voor kwetsbaren en senioren in het bijzonder, is bewegen nu een ontzettende uitdaging geworden. Maar dat maakt het niet minder belangrijk! Thuis werken, geen school en geen sportwedstrijden. We moeten zelf in beweging komen, SportDrenthe helpt daarbij.

Wat wij kunnen doen

 • Beweegaanbod op maat ontwikkelen en aanbieden.
 • Online vergadering faciliteren: met Microsoft Teams kunnen wij meetings en vergaderingen goed organiseren.
 • ‘Aanschuiven’ bij overleggen en direct tips en advies geven
 • Ondersteunen bij de voorbereiding van trajecten en evenementen voor als we weer los mogen
 • Helpen bij communicatie naar leden en vrijwilligers van verenigingen en (evenementen)organisaties

Tips voor verenigingen

 • Zorg voor goede communicatie naar uw achterban: zij missen het fysieke sporten, maar ook het sociale aspect
 • Gebruik de vrij gekomen tijd voor onderhoudsklussen
 • Doe een energiescan om te kijken of u nog kunt besparen en/of kunt investeren in duurzaamheidsoplossingen
 • Betrek de jeugd bij het maken van beleid en plannen voor de toekomst. Ook zij hebben veel meer tijd en zoeken naar een zinvolle besteding. Kijk ook eens naar de mogelijkheden van ons MDT project.

De teamspelers