De wereld staat stil maar drenthe beweegt

Update 31 mei 2021

Vanaf zaterdag 5 juni wordt stap 3 in het openingsplan gezet. Er worden grote stappen gezet op weg naar stap 4, die waarschijnlijk op 30 juni in kan gaan.

Vanaf zaterdag 5 juni: mag je 4 mensen thuis ontvangen en buiten in groepjes van 4 samenkomen. Thuiswerken als dat kan blijft de norm. Zalen, culturele instellingen, recreatie en horeca (eet- en drinkgelegenheden) mogen, ook binnen, weer open. Alles onder voorwaarden. Lees hier alle informatie

Voor de sport is er ook weer veel meer mogelijk: volwassenen mogen weer sporten in groepen van 50 personen zonder afstand te houden. Onderlinge wedstrijden op de club zijn mogelijk. Jeugdwedstrijden (-17 jaar) in competitieverband zijn weer toegestaan. Alles zonder publiek. Kleedkamers, douches en de sportkantines mogen open. Lees hier alle regels of bekijk de pdf 

Buiten fietsen, wandelen en hardlopen mag individueel of met vier personen (buiten het eigen gezin). Gebruik onze Drentse openbare ruimte! Ga naar buiten en blijf in beweging!

Voor veel verenigingen betekent dit een groot verlies van (kantine) inkomsten, maar wellicht ook andere problemen. Sportclub Drenthe helpt u graag! Meer informatie voor verenigingen: kijk hier.

Evenementen organisatoren zitten nog altijd in onzekerheid over wanneer het weer kan. Meer informatie voor evenementenorganisatoren: kijk hier.

De volgende basis regels zijn nog steeds van kracht

 • Heeft u klachten: blijf thuis en laat u zo snel mogelijk testen
 • Ben je 18 jaar of ouder: houd 1,5 meter afstand
 • Was vaak uw handen
 • Werk zoveel mogelijk thuis
 • Vermijd drukke plekken en reis zoveel mogelijk buiten de spits

Eén van de belangrijke adviezen om de verspreiding van het nieuwe coronavirus te voorkomen is om de hygiënerichtlijnen te volgen. Het RIVM heeft hier uitleg en adviezen voor opgesteld.

Drenthe beweegt door

Al in de eerste lock down begonnen we met Drenthe beweegt binnen. Speciaal voor alle senioren in Drenthe. We zijn heel benieuwd wat u er van vond en of u in de toekomst graag zou willen blijven bewegen. Vul daarom de enquête in.

Alle afleveringen zijn nog terug te kijken op ons YouTube kanaal

Onze werkzaamheden in corona tijd

Onze medewerkers werken zo veel als mogelijk vanuit huis. Vergaderingen en bijeenkomsten, maar ook cursussen en workshops proberen wij digitaal te verzorgen. Voor alle inwoners van Drenthe, maar voor kwetsbaren en senioren in het bijzonder, is bewegen nu een ontzettende uitdaging geworden. Maar dat maakt het niet minder belangrijk! Thuis werken, geen school en geen sportwedstrijden. We moeten zelf in beweging komen, SportDrenthe helpt daarbij.

Wat wij kunnen doen

 • Beweegaanbod op maat ontwikkelen en aanbieden.
 • Online vergadering faciliteren: met Microsoft Teams kunnen wij meetings en vergaderingen goed organiseren.
 • ‘Aanschuiven’ bij overleggen en direct tips en advies geven
 • Ondersteunen bij de voorbereiding van trajecten en evenementen voor als we weer los mogen
 • Helpen bij communicatie naar leden en vrijwilligers van verenigingen en (evenementen)organisaties

Tips voor verenigingen

 • Zorg voor goede communicatie naar uw achterban: zij missen het fysieke sporten, maar ook het sociale aspect
 • Gebruik de vrij gekomen tijd voor onderhoudsklussen
 • Doe een energiescan om te kijken of u nog kunt besparen en/of kunt investeren in duurzaamheidsoplossingen
 • Betrek de jeugd bij het maken van beleid en plannen voor de toekomst. Ook zij hebben veel meer tijd en zoeken naar een zinvolle besteding. Kijk ook eens naar de mogelijkheden van ons MDT project.

De teamspelers