De wereld staat stil maar drenthe beweegt

Update 3 februari 2021

Tijdens de persconferentie van dinsdag 2 februari kondigde premier Mark Rutte een verlenging van de lock-down aan. Tot 2 maart gelden de maatregelen:  Thuis mag je nog maar 1 gast ontvangen en na 21.00 uur mag er niemand meer op straat zijn. Alle niet noodzakelijke winkels en contact beroepen gaan dicht. Gelukkig gaat het basisonderwijs en de kinderopvang per 8 februari weer open. Sporten blijft belangrijk, maar kan dus alleen in 2-tallen en in de buitenlucht. 

Voor de sport: De binnensportaccommodaties gaan dicht: dat zijn zwembaden, sporthallen en sportscholen. Buiten sporten bij verenigingen mag in groepjes van twee. Terug naar de maatregelen van eind november dus: op een veld in vaste groepjes van twee personen op anderhalve meter, tennissen alleen in enkelspelvorm en geen wedstrijden, competities en toernooien. Tot 18 jaar mag er in teamverband getraind worden. Buiten fietsen, wandelen en hardlopen mag individueel of met zijn tweetjes (buiten het eigen gezin). Gebruik onze Drentse openbare ruimte! Ga naar buiten en blijf in beweging!

Voor veel verenigingen betekent dit een groot verlies van (kantine) inkomsten, maar wellicht ook andere problemen. Sportclub Drenthe helpt u graag! Meer informatie voor verenigingen: kijk hier.

Evenementen organisatoren kregen te horen dat er geen evenementen georganiseerd mogen worden en de horeca blijft dicht. Meer informatie voor evenementenorganisatoren: kijk hier.

De volgende basis regels zijn nog steeds van kracht

 • Heeft u klachten: blijf thuis en laat u zo snel mogelijk testen
 • Ben je 18 jaar of ouder: houd 1,5 meter afstand
 • Was vaak uw handen
 • Werk zoveel mogelijk thuis
 • Vermijd drukke plekken en reis zoveel mogelijk buiten de spits

Eén van de belangrijke adviezen om de verspreiding van het nieuwe coronavirus te voorkomen is om de hygiënerichtlijnen te volgen. Het RIVM heeft hier uitleg en adviezen voor opgesteld.

Drenthe beweegt door

Iedere werkdag om 10.00 uur op RTV Drenthe

Al in de eerste lock down begonnen we met Drenthe beweegt binnen. Speciaal voor alle senioren in Drenthe. Geen beweeg- en wandelgroepen en geen kopje koffie na afloop. Maar met Drenthe beweegt door kunt u wel in beweging blijven! Doet u mee?!

Alle afleveringen zijn ook terug te kijken op ons YouTube kanaal

Onze werkzaamheden in corona tijd

Onze medewerkers werken zo veel als mogelijk vanuit huis. Vergaderingen en bijeenkomsten, maar ook cursussen en workshops proberen wij digitaal te verzorgen. Voor alle inwoners van Drenthe, maar voor kwetsbaren en senioren in het bijzonder, is bewegen nu een ontzettende uitdaging geworden. Maar dat maakt het niet minder belangrijk! Thuis werken, geen school en geen sportwedstrijden. We moeten zelf in beweging komen, SportDrenthe helpt daarbij.

Wat wij kunnen doen

 • Beweegaanbod op maat ontwikkelen en aanbieden.
 • Online vergadering faciliteren: met Microsoft Teams kunnen wij meetings en vergaderingen goed organiseren.
 • ‘Aanschuiven’ bij overleggen en direct tips en advies geven
 • Ondersteunen bij de voorbereiding van trajecten en evenementen voor als we weer los mogen
 • Helpen bij communicatie naar leden en vrijwilligers van verenigingen en (evenementen)organisaties

Tips voor verenigingen

 • Zorg voor goede communicatie naar uw achterban: zij missen het fysieke sporten, maar ook het sociale aspect
 • Gebruik de vrij gekomen tijd voor onderhoudsklussen
 • Doe een energiescan om te kijken of u nog kunt besparen en/of kunt investeren in duurzaamheidsoplossingen
 • Betrek de jeugd bij het maken van beleid en plannen voor de toekomst. Ook zij hebben veel meer tijd en zoeken naar een zinvolle besteding. Kijk ook eens naar de mogelijkheden van ons MDT project.

De teamspelers