Verkiezing Duurzaamste sportvereniging 2017

In 2017 zijn we gestart met het project ‘Drenthe Sport Duurzaam’, de verduurzaming van alle Drentse buitensportverenigingen. Al ruim 50 verenigingen hebben een gratis energiescan laten uitvoeren en zijn gestart met verduurzamen. Met het inzicht van de energiescan kon met kleine aanpassingen snel energie worden bespaard. We hielpen de verenigingen bij het maken van een plan voor verduurzaming, om kleine of grote maatregelen te treffen, zoals dakisolatie, zonnepanelen en led(veld)verlichting.

Doe mee!
Binnen het project houden we jaarlijks de verkiezing voor ‘Duurzaamste Sportvereniging in Drenthe’. De inzendingen worden beoordeeld door een jury, bestaande uit gedeputeerde Tjisse Stelpstra (duurzaamheid) van de provincie Drenthe, directeur Reinder Hoekstra van de Natuur en Milieufederatie Drenthe en directeur-bestuurder Hans de Lang van SportDrenthe. Deze jury bepaalt welke drie verenigingen voor de prijs worden genomineerd. Tijdens het Sportgala Drenthe op 12 maart a.s. wordt de winnaar bekend gemaakt.

Heeft uw vereniging in 2017 ook verduurzamingsmaatregelen uitgevoerd? Geef u dan op voor deze verkiezing. Dat kunt u doen door een e-mail te sturen aan sport@drentsenergieloket.nl.

Geef in de mail aan:
• Naam, adres van uw vereniging
• Hoeveel energie heeft u bespaard?
• Welke maatregelen zijn er uitgevoerd?
• Zijn de leden erbij betrokken? Hoe?
• Is de buurt erbij betrokken? Hoe?
• Hoe draagt de vereniging duurzaamheid uit?

Mail ons voor 1 maart
U kunt zich hiervoor aanmelden tot uiterlijk 1 maart a.s. Doe snel mee en wie weet zien we u als genomineerde terug op het Sportgala Drenthe!

Met vriendelijke groet,

Paul van Dijk, projectleider Drenthe Sport Duurzaam*

* Drenthe Sport Duurzaam is een samenwerking van het Drents Energieloket, de Natuur en Milieufederatie Drenthe en SportDrenthe.

Meer weten?
Meer weten over het project en de gratis energiescan die je kunt aanvragen als (buiten)sportvereniging? Kijk op: www.drentsenergieloket.nl/sportverenigingen of neem contact op met projectleider Paul van Dijk.

Medewerker: Paul van Dijk
Email: pjvandijk@sportdrenthe.nl

Mail mij

2018-01-17T15:56:20+00:00
Share
+1
Tweet
Share