Tour de Fun is een sportieve buitenactiviteit die de jeugd kennis laat maken met de wielersport. Kinderen ervaren hoe leuk fietsen eigenlijk is en worden gestimuleerd om de fiets te gebruiken als dagelijks vervoermiddel. Doel van het programma is het leveren van een positieve bijdrage aan een gezond(er) beweegpatroon van de jeugd.

In de Tour de Fun bus staan 25 mountainbikes, incl. helmen en veiligheidshesje en rijdt door heel Drenthe. Kinderen krijgen een clinic van een ervaren instructeur. Tijdens de clinic worden de beginselen van mountainbiken bijgebracht. Naast balans wordt aandacht besteed aan stuurtechniek. Natuurlijk staat plezier in het fietsen altijd voorop en worden de oefeningen in leuke uitdagende vormen aangeboden! Een clinic duurt ongeveer een uur en de inhoud is afhankelijk van de locatie. In overleg kan de Tour de Fun bus op maat worden ingezet tijdens een evenement, kinderfeestje, schoolsportdag of wijkfeest.

Kosten
De kosten voor de Tour de Fun bus met daarin 25 mountainbikes en begeleiding van een ervaren instructeur, bedragen € 300,- per dagdeel excl. reiskosten.

Medewerker: Alida Pasveer
Email: apasveer@sportdrenthe.nl

Mail mij